75 Jaar Bevrijding Gemeente Sint Anthonis

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

75 Jaar Bevrijding Gemeente Sint Anthonis

23 september 2020 Recreatief Fietsen 0

De vereniging Stevensbeek heeft het initiatief genomen om een route uit te zetten langs gedenkwaardige plekken in de Gemeente Sint Anthonis waar in de Tweede Wereldoorlog ingrijpende dingen zijn gebeurd. Dit zijn o.a. plekken waar militairen zijn gesneuveld, onderduikers zijn opgevangen en een noodkerkhof. De route kan wandelend, met de fiets maar ook met de auto worden afgelegd.

Wij hebben de fiets gepakt. Met het gratis boekje in de hand zijn we langs de plekken gereden en hebben de tijd genomen om de verhalen te lezen. Heel indrukwekkend. Je hebt echt niet in de gaten wat zich in je eigen omgeving heeft afgespeeld in die periode. Het echt beleven zal niet kunnen, maar dit draagt wel bij tot bewustwording.

De route zelf was voor ons niet onbekend. Maar dit geeft zeker een ander gevoel naar boven. Hieronder staan de verhalen uit het boekje.

Op de route die hieronder staat zijn de belangrijke punten aangegeven.

Plaatsen: Sint Anthonis, Ledeacker, Stevensbeek, Westerbeek, Oploo.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *