BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Venray

Deze toertocht is voor mij de eerste van het MTB seizoen 2017-2018. Adrie en Tonny waren beiden verhinderd, dus heb ik de tocht alleen gedaan.

Het weer was goed. Ondanks de zware regenbuien van de dag ervoor viel het mee met de modder. Hier en daar lag een plas, de meeste waren redelijk te ontwijken.

Het was een mooie tocht, rustig beginnend en vervolgens de bossen in. De afwisseling tussen de bospaden, single tracks en buitenwegen was prima. Ook de pauze was goed verzorgd.

Ik was vertrokken met het idee om de 35 km te fietsen, omdat het weer een paar weken geleden was dat ik gefietst had. Maar als het goed voelde zou ik de 50 km doen. De splitsing kwam echter zo vroeg in de tocht dat ik meteen voor de 50 km heb gekozen. Ik ging er van uit dat er na de pauze ook weer een splitsing zou komen. Deze was er niet, of ik heb hem gemist. Maar het ging allemaal best goed. Totdat ik krampverschijnselen in mijn bovenbenen kreeg. Ik heb mijn beentempo daarom was omhoog gegooid om te proberen de kramp eruit te fietsen. Dat ging me goed af. Helaas maakte ik een flinke crash vlak voor het einde van de tocht. Een klein boomstronkje op het pad was me fataal. Ik volgde al enige tijd een groepje van vier man die met een lekker tempo door het park Vlakwater gingen. Ik zag het stoempje niet en raakte het met mijn pedaal. Daar lag ik, met een pijnlijke pols en beschadigde knie. Hierna ben ik rustig naar de finish gefietst, waarbij ik waarschijnlijk nog een pijltje heb gemist. Ik had het wel even gehad.

Toch ben ik blij dat ik deze tocht van 50 km heb gemaakt. De rest van de zondag had ik echter niet veel bij te zetten.

Mijn rit in Cyclemeter http://cyclemeter.com/da4ab1374d5a459f/MountainCycle-20171001-0851

Bekijk Venray toertocht via Strava.com! Het is een rit van 54,7 km die ik op zondag 1 october 2017 heb gemaakt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén