BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Herfsttocht Overloon

De herfsttoertocht van Overloon stond vandaag op het programma. Van echte herfst was qua temperatuur geen sprake, want het voelde als zomer.De tocht was druk bezocht. Ik was samen met Adrie want helaas had Tonny in de week voor de tocht zijn pols gebroken. Het zal een flinke tijd duren voordat hij weer op de mountainbike stapt. Zeker de oneffenheden in de bossen zullen hun tol eisen. Tonny, beterschap gewenst.

Adrie is met komen ophalen en samen zijn we naar Overloon vertrokken. We hebben gekozen voor de korte route, 35 km volgens de kalender, 40 km volgens de organisatie bij het inschrijven. Maar goed, het zal toch niet helemaal kloppen, de meeste routes zijn stiekem toch wat langer dan van te voren aangegeven.

De route was erg mooi. Jammer dat een redelijk groot gedeelte over de vaste MTB route van Overloon gaat, maar als je zo’n mooie route hebt liggen snap ik dat ook wel weer. Sommige stukken waren verrassend en leuk om te doen. Aan het einde hadden we het toch wel gehad. Officieel ging de route nog over het museumterrein van het Oorlogs- en verzetmuseum, maar dat hebben we deze keer maar overgeslagen.

Op de zaterdagavond was in Overloon de nachttocht georganiseerd. Dat is wel iets om een keer te doen, misschien volgend jaar.

 

 

Mijn rit in Cyclemeter http://cyclemeter.com/da4ab1374d5a459f/MountainCycle-20171015-0859 en bekijk Overloon via Strava.com!

Wat een beetje jammer is is dat opnieuw de registratie van de cadans en de afstand deze keer niet helemaal goed is gegaan. De teller heeft ongeveer 2,5 km stilgestaan, dus dat moet je er nog wel even bijtellen. Maar omdat dat is gebeurt is het gemiddelde ook niet helemaal goed berekend. In werkelijkheid hebben we iets harder gefietst dan wordt aangegeven.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén