BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

De Steeg – Bronkhorst

De eerste fietstocht samen met Dianne en Twan liep langs de Veluwezoom. Het startpunt was Parkeerplaats Lappendeken aan de Diepesteeg in De Steeg. Dat het een klimmetje was daar naartoe wisten we wel, maar toch…

Dat klimmetje zou aan het einde pas komen. Eerst de afdaling, da’s een lekker begin. Het weer was trouwens ook erg mooi voor de tijd van het jaar. Als eerste zijn we langs Kasteel Middachten gefietst.

https://www.middachten.nl/

Een prachtig kasteel, maar de tuinen waren nog niet open voor bezoek. We zijn doorgefietst langs het kasteel op. Volgens Google Maps zouden we tussen de landerijen op kunnen fietsen om later weer de echte route op te pikken. Nou, dat ging wel, maar we moesten wel door twee beekjes fietsen. Dat ging maar net goed.

Later hebben we de veerpont genomen om de IJssel over te steken naar de Bronkhortse kant. Aangekomen in Bronkhorst hebben we genoten van een kleine lunch. Wat een leuk klein stadje. Klein, want voordat je het weet ben je er doorheen.

Na Bronkhorst zijn de de IJssel opnieuw overgestoken met de veerpont. Aangekomen in Brummen hebben we bij de Jumbo een Magnum ijs gekocht en even verderop in een parkje opgegeten.

Van daaruit zijn we teruggefietst naar het beginpunt. Even hebben we getwijfelt of we nog naar Doesburg zouden gaan, maar dat hebben we niet gedaan, misschien een volgende keer. Dus zijn we verder gegaan en uiteindelijk de laatste klim naar de parkeerplaats gepakt. Dat ging toch nog wel goed.

We zijn richting huis gegaan en hebben nog een prima maaltijd (heerlijke hamburgers) bij Dianne en Twan gegeten. Op naar de volgende tocht.

Onze rit in Cyclemeter!

Plaatsen: De Steeg, Dieren, Olburgen, Bronkhorst, Brummen, Spankeren, Ellecom

Knoopunten:
83 – 60 – 99 – 10 – 02 – 23 – 90 – 52 – 05 – 50 – 37 – 43 – 42 – 40 – 89 – 94 – 34 – 93 – 90 – 23 – 62 – 14 – 15 – 60 – 83

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén