BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Land van Maas En Waal

Het is mooi weer, dus er op uit met de fiets, samen met Ine. Nieuwe routes in de buurt worden wel wat zeldzamer, maar ten westen van Wijchen was nog een blinde vlek. Daarom hebben we een route op route.nl gezocht en zijn we erheen gegaan.

De auto hebben we geparkeerd bij Hotel Hoogeerd in Niftrik. Aan het einde van de route hebben we hier ook een heerlijk drankje gedronken. Onze eerste pauzeplaats was bij het plaatsje Batenburg. Daar zijn we nog even doorheen gefietst. Een heel leuk klein plaatsje met een ruïne.

Daarna zijn we doorgefiets tot Druten. Hier hebben we bij Grand Café D’n Optie gelunched. Heerlijk was het. Ik had een broodje Brie en Ine een broodje Optie.

Tijdens het volgende gedeelte van de route fietsten we onder de Tacitusbrug door. Een brug van de A50 waar ik bijna dagelijks overheen rijd. Toch wel leuk om het ook een keer van de andere kant te zien.

Hierna kwamen we door Beuningen. Wat we gezien hebben van Beuningen is niet echt wat je zegt geweldig. Bij het winkelcentrum waar we voorbij kwamen hebben we een ijsje gegegeten bij Lilly’s IJssalon.

Tenslotte zijn we in Wijchen terecht gekomen. Daar hebben we de fietsen even geparkeerd en zijn we door de winkelstraat gewandeld en hebben we wat winkels bezocht. Uiteindelijk zijn we weer naat Niftrik gefiets, de fietsen opgeloaden en, zoals gezegd, een drankje gedaan bij het hotel.

Mijn rit in Cyclemeter

Plaatsen: Niftrik, Batenburg, Bergharen, Afferden (Gld), Druten, Deest, Winssen, Beuningen, Wijchen.

Knooppunten:
80 – 86 – 87 – 69 – 73 – 69 – 68 – 71 – 72 – 90 – 91 – 92 – 16 – 25 – 12 – 13 – 23 – 27 – 15 – 14 – 85 – 86 – 83 – 82 – 99 – 98 – 97 – 57 – 56 – 55 – 63 – 64 – 66 – 80

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén