BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Vught en Brabantse Bossen

Het blijft maar mooi weer, althans, weer om een mooie fietstocht te maken. En dat laten we ons niet ontnemen dus hebben we route.nl er weer bijgeplakt.

Het plan was om de fietstocht te combineren met een familiebezoek in de buurt van Vught. Zodoende hebben we op route.nl een route in die buurt gezocht. Het is het prachtige rondje door Vught en de Brabantse bossen geworden. Alleen op aanraden van mijn broer hebben we het laatste gedeelte aangepast zodat we uiteindelijk niet door Vught zijn gekomen.

Maar wat een prachtig landschap is het toch. De omgeving is echt geweldig en de bossen heel mooi. Zeker in deze tijd van het jaar. De herfstkleuren staan op springen en met de zon erop schijnend levert dat een spectaculair schouwspel op.

De route leidt je langs Boxtel, mooie huizen in bosrijke omgeving. Daarna stond ons de route door het natuurgebied de Kampina te wachten. Een prachtig bos met een geweldige open vlakte. Het fietspad dat je er doorheen leidt is kaarsrecht.

Hierna volgde het ene typisch Brabantse landschap de andere af. Vlak bij Haaren kwamen we door een parkachtig bos en langs een kasteeltje, kasteel Nemerlaer. Een prachtig kasteel in een mooie omgeving.

Een heel bijzonder stuk en de route was De Noenes. Een woongebied midden in de natuur. Een heerlijk, rust plekje tussen alle hectiek van alledag.

Zoals al gezegd hebben we het laatste gedeelte van de route iets ingekort. Uiteindelijk hebben we er toch nog bijna 45 km van gemaakt. Vandaag was echt weer een cadeautje. Ook zeker een route om op een ander moment in het jaar nog een keer te doen. Zeker de moeite waard.

En de combinatie met het familiebezoek was ook een schot in de roos. Voordat we de fiets opstapten zijn we getrakteerd op een heerlijke lunch. Bij terugkomst lag er nog een lekker gebakje op ons te wachten. Samen met de verbenathee was ook dat weer een traktatie. Het was een heerlijke dag.

Plaatsen: Halder, Sint-Michielsgestel, Heult, Boxtel, Lennisheuvel, De Logt, Oisterwijk, Het Eind, Haaren, Noenes, Heesakker, Esch

Knooppunten:
36 – 65 – 75 – 43 – 70 – 68 – 71 – 69 – 47 – 46 – 87 – 86 – 90 – 22 – 19 – 17 – 77 – 88 – 89 – 82 – 01 – 81 – 44 – 02 – 29 – 28 – 10 – 34 – 13 – 68 – 35 – 36

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén