BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Cuijk – Groesbeek

Het is tweede paasdag en de nieuwe electrische fiets schreeuwde om een ritje in de buitenlucht. En omdat het nog prachtig weer was bleven we niet binnenzitten.

We zijn met de auto naar Cuijk gereden om ook het vervoer van de fietsen achterop de fietsendragen een keer uit te proberen. Ik weet dat de drager wat heen en weer beweegt, dus met het extra gewicht van een tweede e-bike was ik benieuwd of het te doen was. Zo af en toe was het wel even achteruit kijken, vooral bij verkeersdrempels, maar het spul heeft het gehouden.

We zijn gestart vanaf de maasboulevard in Cuijk. Daar zijn we met de pont over de Maas gegaan en de route gestart. Het leuke is dat, ondanks de vele kilometers die ik in de buurt maar, er toch nog weer nieuwe paden en wegen te ontdekken zijn.

Nadat we de uiterwaarden van de Maas achter ons hebben gelaten zijn de de Sint Jansberg op gefietst richting Groesbeek. Doel van de rit was het fietspas tussen Groesbeek en Mook. Aangekomen in Groesbeek hebben we onze eerste stop gemaakt op Europa-Radbahn. Vanaf hier vertrekken de fietstreintjes.

Hierna gingen we via het beoogde fietspad richting Nijmegen. Daar aangekomen volgden we de Scheidingsweg en staken we de Sint Anna over. Via het buitengebied gingen we richting Malden. Bij het winkelcentrum in Malden hebben we een ijsje gegeten. Daarna gingen we naar Mook om Swen en Wieke een bezoek te brengen en te kijken hoever het met de verbouwing van het huis was.

Daarna zijn we via de nieuwe fietsbrug bij Cuijk weer teruggegaan naar de auto en daarna naar huis. Het was een heerlijke fietstocht en wat geniet ik toch van die e-bike.

Plaatsen: Cuijk, Middelaar, Plasmolen, Groesbeek, Nijmegen, Malden, Mook

Knooppunten: 04 – 44 – 28 – 41 – 42 – 61 – 25 – 89 – 87 – 88 – 33 – 32 – 09 – 10 – 11 – 38 – 37 – 36 – 35 – 50 – 16 – 09 – 04

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén