BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Nettetal

Koningsdag 2022, mooi weer en een vrije dag. Dus dat wordt fietsen geblazen. Maar waar? Omdat het koningsdag is zal het overal wel stervens druk zijn.

Dus hebben we de betrekkelijke rust van Duitsland opgezocht. Ine zag dat er in grote delen van Duitsland in het grensgebied met Nederland ook gebruik wordt gemaakt van de fietsknooppunten. Om ook niet te ver van huis te gaan viel ons oog op het Nettetal, het gebied ten oosten van Venlo.

Ik heb wat knooppunten aan elkaar geregen en het startpunt vastgesteld bij de Groote Heide bij Venlo. Van daaruit zaten we bijna meteen in Duitsland. Een prachtig natuurgebied. Het leuke is ook dat wanneer je over de grens gaat je ook meteen het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Alles ziet er net even iets anders uit.

In Duitsland hebben we onze eerste stop gemaakt in het plaatsje Lobberich. Een leuk plaatsje, maar het lunchcafeetje waar we gingen zitten was niet echt geweldig. De koffie was wat waterig en de Luikse Wafel was niet helemaal gaar. Maar goed, je bent eruit en laten we genieten en niet teveel klagen.

Ik had van tevoren het gevoel dat het mooiste gedeelte van de tocht in het begin was en later de route langs grotere weg zou gaan. Niet was minder waar. Ik moet zeggen dat ze in Duitsland echt moeite hebben gedaan om de fietsknooppunten vooral langs autoluwe wegen te voeren. NIet dat dat overal kan, maar het was een prettige constatering.

Na nog een pauze aan de rand van een bos, een omweggetje langs een oud klooster kwamen we langs prachtige, gele koolzaadvelden.

Het zag er prachtig uit en daar moesten natuurlijk wel wat foto’s gemaakt worden. Daarna hebben we nog even doorgefietst en kozen we opnieuw een leuk bankje voor nog een tussenstop. Inmiddels hadden we de meeste kilometers gehad en was het einde in zicht. Dit was ook de eerste rit met mijn nieuwe fietstassen van Ordlieb, een verjaardagskado.

Plaatsen: Venlo, Lobberich, Büschen, Grefrath, Brüxen, Reith

Knooppunten: 38 – 16 – 2 (D) – 47 (D) – 12 (D) – 01 (D) – 87 (D) – 63 (D) – 45 (D) – 44 (D) – 82 (D) – 06 (D) – 32 (D) – 51 (D) – 62 (D) – 74 (D) – 66 (D) – 53 (D) -38

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén