BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Hattem en Heerde gecombineerd

Ik heb een poging gedaan om de vaste MTB routes van Hattem en Heerde te combineren. Ik dacht dat ik het goed had voorbereid en had uitgerekend dat ik na ongeveer 12,5 km de verbindingsroute zou kunnen nemen naar Heerde. Echter, na 12,5 km bleek dat niet het geval. Ik op mijn GPS kijken en ik zag dat ik nog een stukje moest. Ik had helaas niet gezien dat ik de Hattemse route andersom aan het rijden was, dus mijn planning klopte helemaal niet.

Wat te doen? Ik heb ik dan maar voor gekozen om op een gegeven moment via de normale doorgaande weg naar het startpunt van de Heerdense route te rijden. Toen mijn km-teller op 27 stond was ik daar gearriveerd. Op de Heerdense route heb ik ook zo nu en dan een bordje gemist, net als bij de Hattemse route. Ik heb nogal wat keren op mijn GPS moeten kijken of ik nog goed zat.

http://cyclemeter.com/da4ab1374d5a459f/MountainCycle-20170226-0811

Nadat ik de Heerdens route had voltooid heb ik er voor gekozen om via het normale fietspad door het bos terug te rijden naar Hattem. Dat was vanaf ongeveer 42 km. Toen was het nog ongeveer 11 km tot het startpunt van de Hattemse route.

Over de routes kan ik het volgende zeggen. De aanwijzingen waren niet altijd goed, sommige pijlen waren weg en sommige palen stonden los tegen een boom. Wordt de juiste richting dan nog wel aangegeven? Ik twijfelde.

De routes zijn voor de doorgewinterde MTB’er geen uitdaging. Een enkel mini-klimmetje zit er wel in. Verder zijn het vooral ruim gebaande paden en soms zelfs gewoon een fietspad. De routes zijn wel twee-richting, dus je kunt andere MTB’ers tegenkomen.

Het weer was een beetje druilerig. Het regende licht en het was grijs. De dagen ervoor had het steving geregend en gewaaid. Dat was op de routes wel terug te zien, hier en daar was het wat modderig en er lagen flink wat takken op de paden.

Ik heb het er uiteindelijk wel aardig vanaf gebracht. Jammer dat het kaartlezen voor mij toch weer een probleem was :-). We blijven het proberen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén