BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Volkel

De toerclub van Volkel had weer een mooie tocht uitgezet. Het weer was goed, net nog droog en de paden waren prima te rijden. Sowieso is het natuurgebied De Maashorst een prachtig gebied om te zijn, en dat bleek ook uit de vele bezoekers die in het bos aan het recreeren waren. Dus niet alleen fietsers.

De tocht had al redelijk vroeg de beklimming van de oude vuilnisbelt in Uden op het programma. Dat was geen verrassing, dus meteen maar met volle overgave omhoog. Dat liep in principe prima, maar naderhand kwam ik er wel achter dat ik iets teveel had gevraagd, zo vroeg in de tocht. Ik had wat last van het ‘sprinterskuchje’, dat veel sprinters hebben kort na een korte, heftige inspanning. Na verloop van tijd was dat kuchje weer verdwenen en liep alles erg goed.

 

http://cyclemeter.com/da4ab1374d5a459f/MountainCycle-20170219-0857

Even na pauze zagen we een ree in de wei naast het bos. Het was nogal geschrokken en wilde zo snel mogelijk het bos in. Enige dat het daarvan scheidde waren wij. Dus met een rotvaart schoot het een paar meter voor ons het pad over. Tonny hoefde nog net niet te remmen, maar het scheelde niet veel. Wel een prachtig gezicht.

Dus weer een mooie tocht gehad. Ik was erg tevreden over het verloop. Volgend jaar zijn we hopelijk weer van de partij in Volkel.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén