BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Vierhouten – Gortel – Elspeet – Staverden

Onze laatste fietstocht op de Veluwe van deze vakantie ging via Gortel en Elspeet door vroegere de Kroondomeinen Loo.

De dag begon wat druilerig. Maar daarom was het waarschijnlijk zo dat er een verdwaald wild zwijn nog naar eten aan het zoeken was langs het fietspad vlak na Gortel. In een oogwenk zag ik hem staan en probeerde Ine erop te wijzen. Het zwijn had mij echter gehoord, draaide zich om en verdween rustig en stil de bossen in. Daarna hebben we hem niet meer gezien. Wel een prachtige ervaring, zo’n wild beest.

In Elspeet aangekomen hebben we een kop koffie en een gebakje gegeten bij bakker Piet.

Het was heel lekker. Daarna zijn we doorgefietst door de bossen, weer via Staverden richting Harderwijk. Vlak voor Harderwijk kwamen we langs een van de grootste zandverstuivingen van Europa. Dit is nog een militair oefenterrein. Hier waren verschillende sporen in het zand te vinden, met name van wilde zwijnen.

Daarna was het terug naar het hotel De Mallejan in Vierhouten.

Mijn rit in Cyclemeter http://cyclemeter.com/da4ab1374d5a459f/Cycle-20170920-1014

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén