BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis Wintertoertocht

Na vier weken niet te hebben gefiets en terwijl ik nog niet helemaal fit was, nog flink verkouden, hebben we toch maar besloten om de starten met de wintertoertocht van Sint Anthonis. We verwachtten een flinke modder omdat het de voorgaande dagen flink had geregend en de sneeuw was gaan smelten. Maar omdat het wat had gevroren waren de meeste paden, zeker die op de hei, wat harder. Dus geen mul zand gelukkig.

De sfeer zat er goed in even na de start. Het was nog lekker koud, maar we hadden ons goed aangekleed. Door het winterzonnetje en licht mist kwamen we prachtige fotogenieke plaatjes tegen. Paarden in de mist, een mooi zicht op de skyline van Sint Anthonis, prachtig.

Foto’s die je ziet op deze pagina zijn gemaakt door Gerrit van Kempen van Tunnis.nl. Omdat we niet helemaal top waren hadden we besloten om de 30 km route te pakken. Gelukkig maar, want die 4 weken afwezigheid hakten erin.

Uiteindelijk hebben we toch iets meer dan 30 km gefietst, zeker ook omdat Adrie besloot een lintje te missen en verkeerd te fietsen. Ik moest achter hem aan om hem te zoeken. Gelukkig was de toertocht in de omgeving die we heel goed kennen.

 

En dan de vuilnisbelt. Een toevoeging aan de wintertocht van Sint Anthonis die volgens mij niet veel toevoegd aan de tocht zelf. Het was vooral een aaneensluiting van onmogelijke gladde klimmetjes en heel kort draaien en keren op een dubbeltje. Er zullen ongetwijfeld deelnemers zijn die het hartstikke leuk vonden, wij waren dat in ieder geval niet. Aan de foto’s hieronder in te zien dat het ons niet helemaal heeft meegezeten.

 

Maar we zijn heelhuids weer thuisgekomen en dat is het belangrijkste.

Mijn rit in Cyclemeter http://cyclemeter.com/da4ab1374d5a459f/MountainCycle-20171022-0851 en bekijk Sint Anthonis Wintertoertocht in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén