BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Schinveldse Bossen RR10 Onderbanken

De omgeving van Schinveld en de Schinveldse bossen was voor ons nog onbekend gebied. Op de website van VVV Zuid Limburg stond deze wandelroute in de top 5.

Klik op deze link om de route op de website van de VVV Zuid Limburg te bekijken. De route was inderdaad mooi, de bossen zijn prachtig. Heel anders dan andere bossen. Er is ook een groot begrazingsgebied waar heel veel schotse hooglander runderen rondliepen. En dat was heel even een klein probleempje. Er stond een forse stier midden op het pad. Hij gromde onheilspellend, dus we moesten wel een beetje voorzichtig zijn. Ik heb geprobeerd om hem te bewegen om aan de kant te gaan, maar dat lukte niet.

Andere wandelaars, met een kinderwagen, besloten om te draaien. Maar dat was voor ons niet zo handig, dus hebben we geprobeerd een omtrekkende beweging te maken, dwars door het bos. Helaas kwamen we daar een sloot tegen, dus konden we niet verder. Maar de stier was inmiddels van het pad af, dus ben ik terug gegaan naar het pad. Ine had iets meer problemen om door het bos te komen en liep zich vast in de bramenstruiken. Ik moest dus even op haar wachten, en wat denk je, de stier kwam ook weer terug. Dus ben ik ook maar weer even terug het bos ingegaan. Gelukkig liep de stier verder en konden wij ook ons pad vervolgen.

Afbeeldingsresultaat voor awacs schinveld

Wat wel een tegenvaller was, was het zeer irritante vliegtuiggeluid dat continu op de achtergrond aanwezig was. Ik weet niet of dit elke dag zo is of dat we pech hadden, maar zeker is dat het afkomstig was van de NAVO luchtmachtbasis Geilenkirchen, net over de grens in Duitsland. Daar liggen de oude AWACS vliegtuigen gestationeerd.

 

 

 

 

 

 

In het dal van de Roode Beek verrijst een kunstmatige heuvel. Deze heuvel is opgeworpen met de grond die tijdens werkzaamheden aan de Roode Beek is vrijgekomen. Boven op deze heuvel is het Bovenmeer gerealiseerd. We hebben hier heerlijk even uitgewaaid en genoten van het panoramisch uitzicht.

 

 

 

 

Klik hier voor de wandeling in Cyclemeter.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén