BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Herfsttocht Sint Anthonis

De start van het MTB toertochten seizoen is er weer. Bij deze eerste tocht, lekker dicht bij huis, zijn Tonny en Adrie niet aanwezig. Tonny had een vriendenweekend en Adrie had de avond ervoor een mooi feest. 

Dus ging ik alleen op pad. Lekker vroeg om de grote stroom voor te zijn. Uiteindelijk zijn er 419 deelnemers geweest. Niet al te veel, maar voor de start van het seizoen niet verkeerd. Het weer is eigenlijk ook nog iets te goed voor de MTB, er zullen nog veel fietsers op de racefiets zitten.

De tocht was wederom mooi en vooral door de bossen. Ik ken de omgeving natuurlijk op mijn duimpje dus geen verrassingen voor mij. Hooguit het laatste gedeelte waar we nog flink door het mulle zand moesten ploegen. Evenals vorig jaar zat ook de oude vuilnisbelt in het parkours. Leuk? Nou nee! Een uitdaging? Ja, dat zeker. Het is veel kort draaien en keren tussen de struiken door en wat steile klimmetjes. Deze waren eigenlijk net iets te mul waardoor ze door mij niet allemaal zonder afstappen te nemen waren.

Wat ook leuk was was dat dit jaar opnieuw een route door de werkplaatsen, magazijnen en tuinen van v.d. Rijt tegelhandel in Sint Anthonis waren uitgezet. Dat is toch wel bijzonder, dat maak je niet bij alle toertochten mee.

Ik was aan het einde van de tocht zeker niet ontvreden met het resultaat. Zeker gezien de laatste kilometers dwars over de zandverstuivingen. De gemiddelde snelheid werd daar nog even onder druk gezet.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén