BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Venray vaste route (rood en groen)

Even een paar dagen niet gefiets dus ik had er weer zin in. Het was mooi weer, maar toch ben ik de bossen in gegaan. Deze keer is, sinds lange tijd, de vaste route van Venray weer aan de beurt.

Ik heb de auto geparkeerd aan de merseloseweg, waar de Overloonse route loopt en een verbinding heeft met de route van Venray. Aangekomen bij de start van de route ging het al meteen mis. Ik dacht de route nog wel te kennen na al die jaren. Maar dat viel tegen. Blijkbaar is er een nieuw stukje singletrack meteen aan het begin bijgekomen. Dat had ik gemist. Dus weer terug naar het begin en deze keer extra goed gekeken, en ook gevonden.

Van daaruit liep de route zoals ik heb kon herinneren. Bij de ingang van het bos aan de Kuulenweg zag ik helaas een tweetal wildcrossers vlak voor mij het bos ingaan. De paden van de Moutainbike route waren weer flink overhoop gehaald. Maar ja, helaas is daar blijkbaar niets aan te doen.

De staat van de route was op sommige plekken wel wat dubieus. Zo af en toe waren er vele boomwortels die aan de oppervlakte lagen. Voor een MTB geen probleem, maar het was wel wat zwaar voor de polsen. En het is niet zo goed voor de gemiddelde snelheid. Jammergenoeg waren er op een paar plaatsen ook bordjes weg, waardoor het soms een beetje gokken was.

Uiteindelijk kwam ik terug bij het beginpunt, na zo’n 23 km. Daar zag ik dat er een extra lus gemaakt was (de groene route) van 8 km. Deze heb ik ook nog maar even gedaan. Halverwege zag ik iets op het pad liggen, het leek een grote boomstam. Toen ik er langs fietste zag ik dat het een ree was, waarschijnlijk aangereden op de rijksweg die daar langs loopt. Het ree was ernstig beschadigd en dood.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén