BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Goslar – Langelsheim en omgeving

Vandaag is onze eerste fietstocht in de omgeving van de Harz. Bewust hebben we ervoor gekozen om niet meteen de ‘bergen’ in te gaan maar een redelijk eenvoudige tocht uit te kiezen op Route.nl.

De route was op zichzelf wel mooi, maar op een paar plaatsen werden we de grote weg (100km) opgestuurd. Dat was niet altijd even prettig, maar het is allemaal toch goed gegaan. En de omgeving is mooi. Dorpjes zijn niet toeristisch, waardoor het zoeken naar een terrasje of eetgelegenheid even wat tijd kostte. Uiteindelijk hebben we in Othfresen een bakkertje gevonden, en die zijn in Duitsland altijd goed. Het terras stelde niet veel voor, maar de koffie was goed en de kuchen heerlijk.

In Langelsheim hebben we bij een plaatselijke supermarkt wat te drinken en eten gekocht en iets verder op het marktpleintje er lekker van genoten.

Na wat creatieve oplossingen in de route kwamen we terug in Goslar. Daar zijn we naar het terras gegaan om nog wat te drinken. Het was een leuke tocht en een mooi begin van onze vakantie. Het enige wat iets minder was was een klein regenbuitje, maar dat was dan ook meteen de laatste.

Mijn rit in Cyclemeter!

Plaatsen: Goslar, Hahndorf, Dörnten, Heissum, Othfresen, Posthof, Bredelem, Langelsheim, Astfeld.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén