BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Themen-Radrundweg T4 “Streifzug durch die Geschichte”

Op 23 juni hebben we onze tweede fietstocht in de Harz gemaakt. Deze keer een vastgestelde thema route die vanuit Herzberg am Harz, in het zuid-westelijke gedeelte van de Harz start.

En dit was inderdaad wel een mooiere route. Het was zondag, dus niet veel winkels waren open. We konden wel goed parkeren bij de Lidl in Herzberg am Harz. Het was al best warm die dag, en er zouden nog meerdere hele hete dagen volgen.

Zoals we al hadden verwacht ging deze route iets meer op en af. De klimmetjes konden best wel steil zijn, maar Ine kon het heel goed aan met de E-bike. Voor mij was het iets meer een uitdaging, maar niet onoverkomelijk.

Wel een schrikmoment was een afdaling door de bossen. Het was een redelijk te rijden grint-, kiezelpad, maar er lagen ook lossen takken op de weg. Na de afdaling heb ik op Ine gewacht, maar het duurde wel lang. Ik ben teruggefietst en toen bleek dat Ine een tak tussen de band en het spatbord had gekregen. Het voorwiel zat volledig vast, maar gelukkig is ze niet gevallen. Met wat handigheid in gereedschap kon ik de schade enigzins herstellen en konden we weer verder. Wel met het besef dat het heel anders had kunnen aflopen.

Verder verliep de tocht prima, de fiets bleef goed zijn werk doen, de reparatie was goed. Bij het zwembad in Hattdorf am Harz hebben we nog een drankje gehaald en opgedronken.

Mijn rit in Cyclemeter!

Plaatsen: Herzberg am Harz, Scharzfeld, Barbis, Pöhlde, Hattdorf am Harz, Hörden am Harz.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén