BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Kobern-Gondorf – Treis-Karden

Onze tweede fietstocht langs de Moezel was vanuit Kobern-Gondorf naar Treis en terug. Het eigenlijke doel was om een poging te doen om met de fiets Burg Elz te bereiken. We hadden wel afgesproken dat wanneer het te steil omhoog ging om het maar niet te doen. We weten natuurlijk wel dat wanneer je enkele meters van de Moezel afwijkt, dat het dan meteen erg steil omhoog kan gaan.

Maar toch gingen we het proberen. De route die ik had uitgezet was bewust die van een wat grotere weg, waardoor ik er van uit ging dat het stijgingspercentage mee zou kunnen vallen. Vanuit Moselkern zouden we omhoog gaan. Daar hebben we eerst nog even wat gedronken en daarna was het fietsen. Nou, dat heb ik geweten. Bijna direct ging de weg 11%-12% omhoog. En dat dan ruim 1,6 km lang. Voor mij was dat teveel. ine ging met haar E-bike zeer voortvarend te werk en fietste meteen door tot de top. Ikzelf moest passen. Na een aantal honderden meters besloot ik de rest te gaan lopen. De fiets die ik had was niet geschikt voor deze beklimming.

Hier zie je de weg naarboven

Dus boven aangekomen besloten we toch weer terug te gaan, omdat Burg Elz nog zeker 9 km fietsen was, met onzekere afdalingen en beklimmingen. De volgende dag zijn we met de auto gegaan.

We zijn wel doorgefiets naar Treis. Daar hebben we geluncht en weer richting Kobern-Gondorf gegaan. Halverwege zijn we nog gestopt om even heerlijk onder een boom aan de Moezel de oogjes dicht te doen. Het was warm, dus de schaduw deed ons goed.

Mijn rit in Cyclemeter!

Plaatsen: Kobern-Gondorf, Lehmen, Kattenes, Löf, Hatzenport, Moselkern, Müden, Treis-Karden, Burgen, Brodenbach, Alken, Oberfell, Niederfell

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén