BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Jan Linders route Beek alternatief

Vrijdag 16 augustus was eindelijk de dag dat we samen met Twan en Dianne een fietstochtje konden maken. Eerdere afspraken vielen in het water, of de weersberichten waren dusdanig slecht dat we het er niet op waagden. Maar nu lieten we ons niet foppen.

De keuze was gevallen op een route van de Jan Linders supermarkt in het zuiden bij Beek (L) en Sittard. Ik heb de route wel iets aangepast omdat er een nogal lang stuk langs de grote weg gefiets moest worden. Ook het startpunt had in veranderd, nu zijn we gestart bij het Van der Valk hotel in Urmond.

Heel even had ik het bange gevoel dat we rond het industriegebied van Chemlot veel last zouden hebben van lelijke uitzichten en zware industrie. Die angst bleek ongegrond. De omgeving was prachtig. Wel merk je dat er veel bedrijvigheid op een klein oppervlak is omdat we dichtbij het smalste stukje Nederland waren. Veel snelwegen en treinsporen.

Maar dat alles mocht de pret niet drukken. Kort na het begin zijn we bij de brouwerij De Fontein in Stein gaan zitten voor een kopje koffie en limburgse vlaai. Heerlijk. Daarna zijn we verdergegaan, zijn nog even gaan zitten op een bankje tussen Beek en Genhout.

Aangekomen bij het prachtige kasteeltje Gasterij Terborgh in Schinnen besloten we de stoppen voor de lunch. Een prachtige plek en heerlijk eten.

Bijna de helft zat erop. Dianne begon zich al een beetje zorgen te maken over de afstand die we nog moesten afleggen, zeker met de klimmetjes die we af en toe hadden. Maar de afdalinkjes maakten weer veel goed. De hulp van Twan met z’n e-bike was ook erg welkom voor Dianne.

Via Sittard en het stadion van Fortuna Sittard kwamen we weer terug in Urmond. Hier hebben we nog een ijsje gegeten en boodschappen gedaan voor het eten. Thuis is Sint Anthonis hebben we genoten van een lekkere maaltijd als afsluiting. Het was weer erg gezellig.

Mijn rit in Cyclemeter!

Plaatsen: Urmond, Stein, Nieuwdorp, Elsloo, Catsop, Beek, Genhout, Spaubeek, Schinnen, Oirsbeek, Munstergeleen, Sittard

Knooppunten vanuit het Van Der Valk hotel te Urmond:
Eerste stukje naar 81: 81 – 41 – 43 – 45 – 113 – 22 – 37 – 36 – 88 – 24 – 34 – 65 – 32 – 111 – 110 – 29 – 82 – 81

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén