BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Fiets’n in Drenthe bij Gees

Op route vanuit Winterswijk naar onze volgende bestemming, Zuidlaren, besloten we onderweg wederom een fietstochtje te doen. De keuze was gevallen op een route in de buurt van Gees, een klein plaatsje iets ten westen van Emmen. En wat een leuk plaatsje is het. Het is een beetje zoals het meer bekende Orvelte. Mooie oude boerderijen met rieten daken en grote schuren. Heel idyllisch.

Kort na het vertrek bereikten we Meppen, ook weer zo’n leuk Drents dorpje. Hier besloten we een kop koffie te nemen. Ik bestelde er een appeltaart bij. Nou, die was super lekker. De plek waar we zaten was Eetcafé en groepaccomodatie de Mepperdennen. Mocht je in de buurt zijn, bestel een appeltaart!

Even later fietsten we door en langs Aalden en Zweeloo. Het lijkt erop dat er in Drenthe alleen maar leuke plaatsjes zijn, want ook deze plekjes zijn heel fotogeniek. Vlakbij Aalden moesten we de geplande route even verlaten wat er werd aan de weg gewerkt. Gelukkig was het alternatief goed aangegeven.

In Garminge hebben we even op een bankje gezeten en hebben we ons kwartje gegeten wat we bij de kaasboerderij Weenink in Lievelde hadden gekocht. Daarna zijn we verder gegaan richting boswachterij Gees. Dit is een natuurgebied van Staatsbosbeheer. Ook hier hebben we even genoten van het uitzicht over de veenmoerassen waar de oerrunderen grazen. Een prachtig gezicht en veel rust en stilte.

De tocht zat er alweer bijna op. Na wat bochtjes en leuke bospaden bereikten we Gees en hebben we onze fietsen weer op de fietsdrager gezet en onze route naar Zuidlaren vervolgt.

Plaatsen: Gees, Meppen, Aalden, Zweeloo, Witteveen, Garminge, Balinge

Knooppunten: 88 – 69 – 68 – 67 – 92 – 63 – 85 – 99 – 60 – 61 – 83 – 81 – 86 – 88

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén