BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Winterswijk – Groenlo – Lievelde

Vandaag stond de fietsroute ten noorden van Winterswijk op het programma. We vertrokken van ons hotel Nieuw Beusink richting het recreatiegebied ‘t Hilgelo. Van daaruit ging het richting Duitsland. Het viel ons al meteen op dat veel fietspaden echt leuke smalle grindpaadjes waren, die overigens goed te fietsen waren.

In Duitsland was het vooral asfalt. Ook de bewegwijzering was even wennen, dus zijn we enkele keren fout gereden. Gelukkig geeft de fietsnavigatie app dat snel genoeg aan.

Onze eerste stop was vlakbij het Ellewicker Feld. Dit is een klein natuurgebied in Duitsland. We vonden een leuk bankje aan het water. Kort na de pauze kwamen we langs een uitzichttoren die uitkeek over een gebied waar in de zomer flamingo’s te zien zijn. Nu was er weinig te zien, dus gingen we verder.

De volgende plaats die we aandeden was Groenlo. Daar hebben we op de markt ons yoghurtje gegeten. Groenlo is een hartstikke leuk plaatsje. We zijn er niet lang genoeg geweest om alle te bekijken.

De volgende stop was Erve Kots. Anders dan de naam doet vermoeden is het een leuke plaats om even te stoppen en een drankje te doen. Ik had koffie met een warme appelstrudel besteld, heerlijk. Tegenover Erve Kots was ook nog kaasboerderij Weenink. Hier kun je een rondleid8ng krijgen over de boerderij en zien hoe kaas gemaakt wordt. Er is ook een leuke boeren winkel bij. Daar hebben we wat lekkernijen gekocht, waaronder wat speciaal biertjes.

Na deze stop hebben we nog één korte pauze gehad, op een bankje uitkijkend over het Korenburgenveen. Daarna was het een kwestie van doorfietsen naar het einde. Knooppunt 14 hebben we niet genomen, we zijn direct teruggegaan naar het hotel. Dit was het einde van een hele leuke fietstocht met erg leuke paadjes.

Plaatsen: Winterswijk, Vreden (D), Zwillbrock (D), Groenlo, Eefsele, Lievelde.

Knooppunten: 07 – 08 – 04 – 33 – 50(D) – 48 – 21(D) – 56(D) – 36 – 52 – 39 – 41 – 99 – 27 – 98 – 32 – 33 – 05 – 06 – 14 – 07

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén