BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Langs de steengroeve bij Winterswijk

Vandaag zijn we vertrokken voor twee overnachtingen in het hotel Nieuw Beusink in Winterswijk. Nadat we hebben ingecheckt zijn we direct op de fiets gesprongen om een korte fietsroute te doen. Deze route voerde ons langs de steengroeve van Winterswijk. Deze steengroeve is o.a. bekend van de broedende oehoe van de webcams van Beleef de Lente van De Vogelbescherming.

Maar voordat we daar waren aangekomen hebben we eerst een korte pauze gehouden net buiten Winterswijk. We hadden wat broodjes meegenomen en het was lunchtijd, dus waren we er al aan toe.

We hebben onze route vervolgd. De route was erg mooi en liep door het bijzondere coulisse landschap van de Achterhoek. Er zijn veel boerderijen die nagenoeg allemaal in stijl zijn gebleven. Zelfs zonnepanelen tref je hier niet aan op de daken maar in de tuinen. Dit waarschijnlijk om het aanzien van de boerderijen niet te schaden.

We kwamen op een gegeven moment langs een Rustpunt, zoals dat in de fietsknooppunten-app wordt genoemd. Deze was bij een melkveehouderij en je kon er zelf koffie tappen. Er was ijs, (kruiden)cake en andere koeken. Wij hebben gekozen voor een kruidencake, heerlijk. Het ging even kort miezeren, maar echt regen kon je het niet noemen.

Hierna kwamen we langs de steengroeve. Hier hebben we de fiets even geparkeerd en zijn een kijkje gaan nemen. Helaas kon je niet de steengroeve in, maar je had wel een mooi uitzicht over het gebied.

Toen weer verder, via Kotten en Woold. Woold was een plaatsje waar we al eens eerder hadden gefietst. En we kwamen langs de watermolen, Berenschot’s Watermolen, waar we toen de auto hadden geparkeerd. We wisten dat je er leuk kon zitten, en dat hebben we dus ook gedaan. Genoten van een heerlijk witbiertje.

Daarna was het nog maar een klein stukje. Aangekomen in Winterswijk hebben we wederom de fiets geparkeerd en zijn we de stad even ingegaan, winkels bekijken. En wat een leuke winkels zijn daar. Voordat we het wisten was het 6 uur en gingen de winkels sluiten. We hebben er toen maar voor gekozen om een restaurantje op te zoeken om te eten. Het is Restaurant De Zwaan geworden. Een prima plek voor een goede maaltijd. Daarna terug naar het hotel, heerlijk nagenieten van de mooie eerste dag.

Plaatsen: Winterswijk, Winterswijk-Henxel, Ratum, Kotten, Woold

Knooppunten: 14 – 15 – 09 – 10 – 11 – 45 – 32 – 16 – 22 – 50 – 29 – 30 – 21 – 20 – 14

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén