BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Utrechtse Heuvelrug bij Zeist

De tweede dag van ons verblijf in Langbroek. Vandaag stond de fietstocht Utrechtse Heuvelrug bij Zeist opmeet programma. Het weer was verrassend goed, wel weten beetje koud. Zo nu en dan was de zon weg en dan koelde het snel af en was een jasje wel nodig. Maar zodra de zon weer terug was, was het korte mouwen weer.

De fietstocht zelf was heel mooi. Het gebied heeft veel recreatie mogelijkheden en dat zie je dan ook terug in de drukte. Ondanks dat het vandaag maandag was waren er toch nog wel aardig wat fietsers en met name ook sportfietsers (wielrenners en mountainbikers) . Maar ja, de omgeving leent zich er heel goed voor.

Halverwege kwamen we langs de pyramide van Austerlitz. Jammer genoeg hebben we niet van tevoren bekeken waar op de route de pyramide zich bevond en kwamen we er te laat achter dat we hem al geruime tijd geleden waren gepasseerd. Dit wordt dus een doel voor een volgende keer.

Om dit moment staat de hei nog net in volle bloei. Tijdens de fietstocht kwamen we vele heidevelden tegen. Een prachtig gezicht, heel fotogeniek.

Sommige gedeeltes van de route liep langs doorgaande wegen. Ons viel toen echt op dat het ook tamelijk druk is met verkeer in deze regio. Zeker in plaatsen als Zeist en Doorn. Daar was het drukke verkeer zelfs storend.

In Zeist hebben we een lunch genoten bij restaurant Bells. Althans, de lunch bestond uit een tomatensoep, want echt honger hadden we niet na zo’n heerlijk uitgebreid ontbijt van de B&B.

In Zeist hebben we nog even wat foto’s gemaakt van Slot Zeist. Een mooi pand, heel statig. Hierna zijn we verder gefietst naar Doorn. Ook daar hebben we even op een bankje bij het gemeentehuis gerust en bekeken hoe de route zouden afronden. Uiteindelijk hebben we Google Maps gebruikt om het laatste gedeelte naar de B&B te plannen. Onze auto’s mochten we daar laten staan. Zoals gezegd waren de eigenaren van de Jans B&B erg vriendelijk en hadden er geen probleem mee dat we de auto’s daar lieten staan. Bij terugkomst konden we nog gebruik maken van het toilet en zelfs eventueel nog een kopje koffie of andere drank nemen. Alles kon, niets was te gek.

Zo kwam er een einde aan twee heerlijke dagen samen met Dianne en Twan bij de Utrechtse Heuvelrug. We hebben afgesproken dat we dit zeker nog een keer gaan doen, en wellicht ook weer in dezelfde regio en misschien zelfs dezelfde B&B.

Plaatsen: Langbroek, Sandenburg, Maarn, Woudenberg, Zeist, Driebergen, Doorn

Knaaoppunten:
08 – 70 – 07 – 06 – 15 – 93 – 02 – 01 – 83 – 10 – 84 – 82 – 81 – 11 – 80 – 79 – 96 – 16 – 04 – 05 – 08

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén