BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

MTB Route Zeddam

In het begin van het jaar heb ik een verplicht vignet gekocht voor de MTB route van o.a. Zeddam. Ook de routes van de Posbank en de Loonse en Drunense duinen kan gereden worden met deze sticker. De Zeddamse route heb ik al 1 keer eerder dit jaar gereden, maar ik wilde voor het einde van het jaar de sticker toch nog wel een keer gebruiken. De route van Zeddam is dat het meest praktisch omdat er familie in de buurt woont.

De vorige keer heb ik de route in mei gereden. Daarvoor wat het alweer een aantal jaren geleden. In mei viel me op dat er flinke aanpassingen aan de route waren gedaan die de route veel meer uitdaging gaven. Maar die uitdaging bestond er ook uit dat de paden zeer hobbelig waren, vooral aan het einde van een afdaling. Ook waren er veel kombochten bijgekomen. Ik was er toen niet op voorbereid en daarom viel het me toen tegen.

Deze keer echter wist ik waar ik aan begon. Ik heb de afdalingen met iets meer snelheid genomen waardoor de hobbels meer werden opgevangen. Dat is echter geen veiligere manier, dus ondanks dat was enige voorzichtigheid en verantwoordelijkheid wel geboden.

Deze keer heb ik er dus meer van genoten. Moeilijkheid blijft echter nog wel dat ik bij de start van de route nog niet warm ben en er meteen begonnen wordt met een flinkt klim. Daarna duurt het echt een tijd voordat je in het goede ritme komt. Pas na zo’n 15 km begon ik me pas echt lekker te voelen. De volgende keer is het misschien beter om eerst even goed warm te fietsen en dan de route pas te beginnen.

Over warmte gesproken, vandaag was het eigenlijk voor het eerst echt koud. De termometer kwam niet boven de 4 graden uit, dus een extra laagje kleding was geen overbodige luxe.

Al met al heb ik heerlijk gefietst. De kou sloeg in het begin wel wat om mijn longen, maar ik heb tijdens het fietsen meer mensen ingehaald dan dat ikzelf ben ingehaald. Ook de resultaten op Strava waren voor mij best bevredigend.

Helaas heb ik tijdens de rit niet de tijd genomen om foto’s te maken, dus moeten we het doen met wat plaatjes van het Internet.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén