BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis – Venray – Overloon

Na wat aanpassingen aan de eerdere route richting Venray en Overloon ben ik deze keer op pad gegaan naar het Sint Tunnisse bos. Wat me de vorige keer tegenviel was het lange asfalt stuk vanuit Sint Anthonis naar de eerste bospaadje. Bij thuiskomst na de vorige keer heb ik de route flink onder handen genomen. Vooral het eerste stuk heb ik helemaal verlegd en is die nu gepland door een groot gedeelte van het Sint Tunnisse bos en de Grote Slink.

Het bos van Sint Tunnis ken ik nu natuurlijk wel al bijna op mijn duimpje, dus ben ik hier en daar afgeweken van het geplande pad. Allemaal om de route nog leuker te maken. In het bos van Bronlaak, de Grote Slink/Bunthorst, heb ik alleen de buitenkant gepakt. Dit gedeelte is onderdeel van De Peelkanaal fietsroute. Deze route zou ik voor gewone fietsen niet meer adviseren. Het pad door de Grote Slink/Bunthorst is dusdanig kapotgereden door motorcrossers dat er met een gewone fiets niet meer te fietsen is. Ook het later fietpad langs het defensiekanaal naar het voormalige MOB complex is niet meer goed begaanbaar voor recreatieve fietsers. Met de mountainbike is het echter geen probleem.

Het stuk dat hierna volgt is best een lang recht stuk over asfalt wegen. Even een moment om bij te komen of om de gemiddelde snelheid wat op te schroeven. Dan volgen grote stukken van de vaste MTB routes van Venray (blauwe route) en Overloon. In de Ballonzuilbossen, de Venrayse route, zou nog hier en daar een aanpassing kunnen worden gemaakt om de vaste route iets meer te volgen.

Na het Overloonse stuk volgt het laatste stuk door de bossen in de buurt van het pompstation van Brabant Water. Deze bossen werden jaren geleden veel gebruikt in moutainbike toertochten, zoals die van Boxmeer, om richting de Overloonse bossen te gaan. Sinds lange tijd is dat niet meer zo, dus het was al een tijdje geleden dat ik er was geweest. Ook hier kunnen nog wat kleine aanpassingen aan de route worden gedaan.

Tenslotte ben ik via een paadje langs de Radioplassen van Stevensbeek gereden, terug naar Sint Anthonis. De aanpassingen die ik heb gedaan pakten goed uit en de route is best aardig qua bosgebeiden, maar ook de afwisseling met tussenstukken is oké. Een tochtje om zeker nog een keer te doen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén