BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

De Deurnense Peel

Voor de eerste keer weer met ons vieren op pad. Niet te ver van huis om weer even het ritme te krijgen. We hadden deze dag al geruime tijd geleden afgesproken, niet wetende dat het weer in het begin van mei nog steeds koud en guur was. Normaal gesproken zou het al richting zo’n 16 graden gaan, nu was het amper 11 graden met een zeer koude wind.

En als je dan een gewone fiets hebt zonder ondersteuning, dan trap je je wel warm. Maar heb je een electrische fiets, dan blijft je koud. Sterker nog, dan wordt je alleen maar kouder. Reden om niet de hele geplande route te fietsen maar na ongeveer 20 km te besluiten om een kortere route terug naar het begin te nemen.

Maar allereerst het begin. We hebben de auto’s geparkeerd op de parkeerplaats van het Duits Miliair kerkhof bij Ysselsteyn. Een plek die mij niet onbekend is en veel indruk maakt. Hier liggen 31.585 duitse miltairen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog begraven. Als je dit voor de eerste keer ziet wordt je wel stil.

We zijn daarna op de fiets gestapt en via een omweggetje richting Griendtsveen en Helenaveen gefietst. Grote delen van de route lopen langs de doorgaande weg die soms wel wat druk kan zijn en er zijn geen gescheiden fietspaden. Aangekomen in Helenaveen hebben we genoten van het terras van Eethuis & Cafetaria ’t Veen. Dat was al weer lang geleden door de beperkingen door de Coronapandemie. De warme chocomel smaakte dubbel zo lekker, omdat het zo’n koud weer was en omdat de terrassen weer open waren.

Hierna zijn we verder gegaan via het buitengebied van Liessel. Aangekomen bij knooppunt 30 besloten we te herplannen. Direct terug naar de auto, maar wel via de fietsknooppunten. We fietsten toen door het gebied dat vorig jaar volledig is afgebrand. Helaas is het natuurgebied de Deurnense Peel toen grotendeels vernietigd. Dit komt niet meer terug.

Na een korte spring kwamen we terug bij de auto, namen nog een broodje en plaatsten de fietsen op de fietsdragers. Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben we genoten van een heerlijke hamburger met friet.

De kop is eraf, hopelijk volgen er dit jaar nog meer fietstochten, maar dan in mooier weer.

Plaatsen: Griendtsveen, Helenaveen, Ysselsteyn

Knooopunten: 25 – 85 – 84 – 83 – 57 – 30 – 71 – 32 – 06 – 07 – 59 – 01 – 25

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén