BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Mechelen – Aubel – ‘t Bakhuys – Vaals

Tussen het slechte weer door waren we toch vastberaden om nog een mooie fietstocht te maken. Van mensen op de camping van Dianne en Twan hoorden we dat het plaatsje Aubel in België heel leuk is om te gaan bezoeken. Daarbij komt nog dat wij afgelopen zondag langs ’t Bakhuys in Ulvend aan de Nederlands-Belgische grens waren gekomen en daar waren veel mensen om dit te bezoeken. Reden om uit te zoeken wat daar te doen is en om dit in onze fietstocht als doel te nemen.

Maar meteen ’s ochtens was er een probleem met de fiets van Twan. Zijn stuurbediening van de e-bike werkte niet meer en kon het de ondersteuning niet instellen. Hij is vervolgens naar de fietsenmaker in Mechelen geweest. Zij konden hem echter niet helpen. Daarna heeft hij geïnformeerd bij een fietsenmaker in Vaals. Daar kon hij terecht. Ik ben samen met hem naar Vaals gegaan. Het onderdeel was daar in voorraad en ze konden het dus repareren. Alleen niet direct. Als oplossing konden ze een leenfiets aanbieden. Dat heeft Twan gedaan en zo konden we toch de fietstocht beginnen.

Het weer was dreigend en koud, maar toch zijn we op de fiets gestapt. Het fietsen zou ons wel warm maken. Maar ja, fietsen met een e-bike vraagt toch wat minder inspanning en in Zuid-Limburg heb je naast beklimmingen ook afdalingen. En in zo’n afdaling kun je toch danig afkoelen.

Maar we vertrokken naar Aubel. En als je in België komt lijkt alles meteen anders. Oude treinstations en treinstellen die niet worden opgeruimd bijvoorbeeld. Het geeft een bijzonder beeld. De route naar Aubel liep over een oude spoorlijn en dat was prachtig fietsen. Het slingerde tussen bomen door door het landschap. We kwamen uiteindelijk in Aubel aan. Het kwam Ine en mij meteen bekend voor. In een eerdere vakantie zijn we naar Vervier geweest en zijn toen door Aubel gereden. Het viel ons toen al op dat het een leuk plaatsje was en hebben er destijds ook even rondgewandeld. Nu hebben we een overdekt terrasje gepakt om even een beetje op te warmen. Daarna hebben we een lekkernij gekocht bij de plaatselijke bakker en buiten opgegeten.

Vervolgens ging de tocht verder richting Ulvend, ’t Bakhuys stond op het programma. Daar aangekomen hebben we de tijd genomen om wat te lunchen en te genieten van hun eigengemaakte ijs. ’t Bakhuys is namelijk een boerderij waar allelei eigengemaakt zuivelproducten worden gemaakt. De melk en de room is blijkbaar erg beroemd, vandaar dat het de zondag zo druk was met mensen die er hun melk, room en ijs gingen halen. Maar er was gelukkig ook een terras en een binnengelegenheid. Wij kozen ervoor om binnen te gaan zitten.

Hierna was de route dusdanig aangepast dat we vanuit Ulvend naar Vaals fietsten om de fiets van Twan op te halen. De route daar naartoe was prachtig. Er waren stukken bij die we al kenden, maar waar is dat in Zuid-Limburg inmiddels niet het geval. Bij aankomst bij de fietsenmaker in Vaals bleek de fiets van Twan gerepareerd. Een prima service. Bij een kroegje in Vaals hebben we tenslotte een biertje gedronken en zijn vervolgens weer richting Mechelen gegaan. Einde van een mooie, maar ook koude en natte fietstocht.

Plaatsen: Mechelen, Epen, Terziet, Klein-Kuttingen, Sippenaeken (B), Hombourg (B), Aubel (B), Hagelstein (B), Sint-Martens-Voeren (B), Ulvend (B), De Plank (B), Nurop (B), Teuven (B), Sinnich (B), Beusdael (B), Gemmenicg (B), Vaals, Harles, Kleeberg

Knooppunten: 90 – 92(B) – 01(B) – 57(B) – 55(B) – 53(B) – 52(B) – 426(B) – 425(B) – 424(B) – 429(B) – 428(B) – 427(B) – 92(B) – 01(B) – (via Gemmenich rechstreeks naar Vaals) – 95 – 93 – 90

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén