BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Blitterswijk – de Deurnense Peel

De Gran-Fondo van juni, een rit via Blitterswijk en de Deurnense Peel. Bij Wanssum ben ik voor het eerst via het LOB gebied gefietst. Dit gebied is speciaal ingericht om de rivier meer ruimte te geven voor het geval dat nodig is. Er is een prachtig fietspad aangelegd, dus zeker een aanrader om een keer te doen.

Bij Blitterswijk waren ze echter nog bezig met het aanleggen of verbeteren van de Veerweg. Een gedeelte was nog net te doen met de wielrenner, maar iets verderop was er geen doorkomen meer aan. Dus maar van de fiets af en lopen. Daarna kon weer verder. Laten we maar zeggen dat het een investering voor een betere toekomst is.

Even later kwam ik bij de Forellenkwekerij Keijzersberg. Op aanraden van Dianne en Twan ben ik hierlangs gegaan omdat zij vertelden dat er vlakbij een mooi fietspad loopt. Waar dat naartoe gaat wisten ze niet te vertellen, maar een tip over een mooi fietspad moeten we natuurlijk wel even checken. En het was zeker een mooi fietspad. Het liep vanuit de forellenkwekerij waarschijnlijk helemaal tot Recreatiepark Kasteel Ooijen. Zeker weet ik dat niet, omdat ik ter hoogte van de Molenweg in zuidelijke richting ben gegaan.

Na een flink lang stuk kwam ik in de Deurnense Peel aan. Daar heb ik een pauze ingelast. Dit gebied is altijd prachtig. Helaas (of gelukkig) loopt er maar 1 weg doorheen waardoor je te maken hebt met nogal wat auto’s en motoren. Maar dat doet niets af aan de mooie omgeving.

Ik ben via Deurne nagenoeg rechtstreeks naar huis gefietst. Hierbij kwam ik op het fietspad tussen De Rips en Oploo. Neem maar van mij aan dat wanneer je dit fietspad kunt vermijden, doe dat dan. Het is vreselijk slecht onderhouden. Zeker met een wielrenner is het een drama. Hopelijk wordt er in de nabije toekomst iets aan gedaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén