BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Etersheim – Purmerend – Monnickendam – Volendam

De dag begon niet al te best. Het regende behoorlijk en van fietsen kwam het in eerste instantie niet. Dus moesten we de plannen aanpassen.

We hebben er daarom voor gekozen om eerst met de auto naar Edam te gaan. Later in de ochtend klaarde het wat op en leek de regen even voorbij. We zijn snel teruggegaan om de fiets te pakken. Het nieuwe plan was om naar Purmerend te fietsen om daar wat te winkelen en afhankelijk van het weer verder te gaan of daar te blijven om te eten.

Het bleef toch mooi droog. Dus na Purmerend te hebben bekeken zijn we verder gefietst naar Monnickendam. Daar was inmiddels, laat in de middag, niet zo heel veel meer te doen. Na een korte wandeling besloten we om te eten bij eetcafé De Ouwe Blauwe. Een prima plek voor een goede maaltijd.

Na het eten dreigde het toch weer te gaan regen, dus vertrokken we via Volendam naar de B&B in Etersheim. Maar niet nadat we een tussenstop hadden gemaakt op De Dijk in Volendam voor een kop koffie. Je moet er toch een keer zijn geweest en ik moet zeggen, het viel me niet tegen.

Na de korte stop gingen we weer snel verder want het begon licht te druppelen. En we moesten nog een stuk tegen de wind in. Gelukkig kwamen we niet te nat aan.

Niet verwacht en toch volbracht, een fietstocht langs bekende plaatsen in West-Friesland, het Waterland. Erg leuk, maar met een stralende zon zou het nog mooier zijn geweest.

Plaatsen: Etersheim, Oosthuizen, Purmerend, Monnickendam, Volendam, Warder

Knooppunten: 10 – 11 – 09 – 04 – 49 – 25 – 30 – 29 – 18 – 03 – 56 – 55 – 56 – 99 – 98 – 97 – 64 – 83

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén