BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Drachten – Van Oordt’s Merksem

Dit weekend zijn we met Ren? en Marleen naar Drachten gegaan en 2 overnachtingen in het Van der Valk hotel geboekt. Al langer waren we van plan om met hen te gaan fietsen en het hotel arrangement was een mooie gelegenheid om dat te doen.

Voor de drie dagen heb ik enkele fietstochten gepland. Niet al te ver, want ik ben de enige zonder e-bike. Dus de eerste dag, na de reis er naartoe en het inchecken in het hotel, was een rondje van zo’n 45 km iets zuidelijk van Drachten. Daar zijn mooie, groene natuurgebieden. We zeiden op een gegeven moment tegen elkaar dat het op sommige momenten wel op de Veluwe leek. Het was verrassend bosrijk.

Na een kilometer of 17 was het tijd voor een hapje en een drankje. We kwamen langs Hotel Restaurant Het Witte Huis in Olderterp. Daar hebben we heerlijk genoten van een lunch en ons welverdiende biertje.

In Terwispel maakten we een kleine misrekening. Aangekomen bij het kanaal wees de knooppuntenpijl naar rechts. Dus we gingen net voor het kanaal rechts. Na enkele honderden meters werd het pad wat moeilijker begaanbaar. En daarna nog iets erger, totdat het bijna niet meer te doen was. Moesten we trerug? Nee, doorfietsen maar. Wat bleek later, we hadden de linker kant van get kanaal moeten hebben. Daar lag blijkbaar een prima fietspad. Ik heb nog voorgesteld om terug te gaan en alsnog het fietspad te nemen, maar dat werd niet echt gewaardeerd. Dus maar gewoon verder.

In Boornbergum hebben we nog wat te drinken gekocht in de plaatselijk supermarkt. We waren dichtbij Drachten, dus zijn we verder gefietst naar het centrum van Drachten. De dames zijn daar vervolgens wat winkels gaan bezoeken en René en ik hebben een terrasje gepakt, met weer een lekker biertje. Einde van een eerste mooie fietsdag.

Plaatsten: Drachten, Ureterp, Heidehuizen, Olderterp, Beesterzwaag, Terwispel, Boornbergum, Galhoeke

Knooppunten: 66 – 36 – 92 – 83 – 25 – 05 – 65 – 63 – 67 – 84 – 82 – 72 – 57 – 73 – 86 – 88 – 18 – 77 – 60 – 66

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén