BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Drachten – Alde Feanen

Onze tweede fietstocht van het weekend leidde ons iets ten westen van Drachten, waar het prachtige natuurgebied De Alde Feanen ligt. Via de zuidelijke wijken van Drachten bereikten we het buitengebied en gingen we richting de Alde Feanen. Onderweg hebben we talloze Ooievaars gezien. Maar ook de Zeearend, die daar nesteld, heeft zich in de verte laten zien. Althans, dar ben ik heilig van overtuigd. Toen wij op de uitkijktoren Romsicht stonden zag ik een grote vogel hoog in de lucht. Groter dan een buizerd, dus ik weet het zeker, dat was ‘m.

Het gebeid De Alde Feanen is, zoals je verwacht van Friesland, vol van allerlei waterwegen. Er wordt dan ook veel aan watersport gedaan. En tot tweemaal toe hebben we een overtochtje gehad met een veerpontje. Ondanks de grote drukte was het erg leuk om te zien. En vooral erg gezellig.

In Garyp hebben we bij de plaatselijke Spar wat te drinken gekocht. Even later zijn we wat van de route afgeweken en zijn we Burgum ingegaan voor een lunch. We kozen voor restaurant De Pleats. Opnieuw was het genieten van een heerlijke maaltijd en een lekker biertje. Terugfietsend naar de route hebben we nog even staan kijken bij de echte Friesche sport, het Fierlnjeppen. Leuk om te zien.

Daarna zijn we direct doorgefietst naar het hotel in Drachten, alwaar we opnieuw hebben genoten van een drankje. EVen opfrissen en we waren klaar voor het diner. Afsluiting van opnieuw een leuke dag.

Plaatsen: Drachten, Selmien, Galhoeke, Boornbergum, De Veenhoop, Earnewald, Garyp, Sumar, Burgum, Eastermar, Rottevalle

Knooppunten: 08 – 31 – 36 – 66 – 60 – 77 – 18 – 88 – 81 – 94 – 49 – 12 – 06 – 14 – 16 – 38 – 36 – 37 – 41 – 92 – 88 – 87 – 93 – 94 – 82 – 79 – 78 – 57 – 46 – 55 – 72 – 56 – 08

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén