BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Zwarte Dennen – Balkbrug

Op de terugweg van Drachten zijn we in de buurt van Staphorst nog gestopt voor een extra fietstochtje samen met René en Marleen. De keuze was gevallen op het natuurgebied de Zwarte Dennen. Een klein natruugebied, ongeveer halverwege de route naar huis.

En een mooi natuurgebied is het. Wel wat smalle fietspaden, maar een prachtig bos en een leuk zwemmeertje met strand. We zijn gestart op de grote parkeerplaats bij het zwemmeertje. Van daaruit vertrokken we, door het bos, richting Balkbrug. Daar hebben we een drankje gedaan bij Hotel-Eetcafé d’Olde Heerd.

Ook langs deze route hebben we vele ooievaars gezien. Bij onze tweede stop liepen er ook enkele in de wei. We hebben er dit weekend zoveel gezien dat ze niets bijzonders meer zijn ?.

Bij terugkomst bij het zwemmeertje hebben we nog een ijsje gekocht bij het kraampje wat daar stond. Daarna zijn we verder gereist naar Sint Anthonis.

Al met al was het wederom een mooie tocht in een mooie omgeving. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we in deze omgeving te vinden zijn.

Plaatsen: De Zwarte Dennen, Kievitshaar, Benedenvaart, Balkbrug, Oud-Avereest, Den Westerhuis, Lutten-Oever, Groot-Oever, IJhorst, Halfweg

Knooppunten: 22 – 88 – 35 – 36 – 14 – 15 – 37 – 99 – 98 – 81 – 89 – 86 – 87 – 88 – 22

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén