BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Stegeren – Lemelen – Ommen

Na het wat druilerige weer van gisteren, hoewel de regen zeer meeviel, was het weer een mooie dag om de fiets te pakken. Omdat Ine jaren geleden voor haar werk in Lemelen was geweest en we nu op fietsafstand waren, heb ik een route gepland naar Lemelen en de Lemelerberg.

De fietstocht begon met een oversteek over de stuw bij Junne. Niet onbekend omdat we daar gisteren onze fietsen hadden geparkeerd voor de wandelroute. Maar het blijft een mooie omgeving en het buurtschap Junne is prachtig.

Vanuit daar fietsten we langs de bekende Sahara, een zandverstuiving in de boswachterij Ommen. Een mooie plek om te bezoeken en te wandelen. Maar wij gingen verder op de fiets.

We gingen door prachtige landschappen en mooie fietspaden en bereikten na enige tijd de Regge. Wat we hiervan hebben gezien zag er misschien wel mooier uit dan de Vecht.

Korte tijd later bereikten we Lemelen en bekeken we De Imminkhoeve, een vakantie verblijf voor zorgvakanties. Hier was Ine dus jaren geleden met haar werk en cliënten geweest. Een leuke ervaring om dat weer te zien.

Het volgende wat op het programma stond was de Lemerlerberg. Een klimmetje die goed te doen was. Boven aangekomen hebben we het monument bekeken. Daarna hebben we genoten van een heerlijk frietje op de parkeerplaats. Op de weg naar beneden liep mijn ketting nog van de fiets, maar dat was weer snel verholpen.

De rest van de route ging weer richting Ommen. Daar hebben we heerlijk gegeten bij Tante Pos, het oude Postkantoor. Daarna zijn we via een andere route, het bos van Junne, teruggegaan naar de B&B in Stegeren. Afsluiting van een mooi verblijf waar we toch zeker nog wel een keer terugkomen.

Plaatsen: Stegeren, Junne, Noord-Meer, Meer, Egede, Lemele, Giethmen, Ommen, Zeesse

Knooppunten: 54 – 53 – 51 – 87 – 88 – 89 – 05 – 18 – 03 – 85 – 80 – 79 – 78 – 71 – 35 – 74 – 73 – 72 – 48 -49 – 42 – 50 – 51 – 53 – 54

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén