BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Wandelroute Junne paars

De voorspelling voor het weer van vandaag was iets minder ginstigated Dan de andere dagen, er zou wat meer regen komen. Dus besloten we om een keer een wandeling te gaan doen. En in deze omgeving zijn talloze wandelingen te kiezen.

Onze keuze was gevallen op de paarse route in het bos bij Junne. Het ligt dichtbij onze B&B dus besloten we met de fiets naar de stuw bij Junne te gaan, daar de fiets te parkeren en te voet verder te gaan. De stuw ligt op 1,5 km van ons verblijf, dus dat was geen moeite. De wandeling daarentegen was voor mij net te doen. Ik ben meer een fietser dan wandelaar. Maar de bosrijke omgeving maakt veel goed.

Wat wel jammer was was dat er op de route veel boswerkzaamheden waren. Daardoor moesten we op een enkele keer de route wat aanpassen omdat het pad was afgesloten. Iets daarna zagen we het zware materieel door de bossen rijden en omgezaagde bomen en struiken afvoeren. Soms lijkt het meer op een sloop dan op natuurbeheer, maar waarschijnlijk gaat er toch weer wat moois ontstaan. Nu was dat nog niet te zien.

Verder was de wandelroute zeer de moeite waard. Enkele stukken lopen samen met het Pieterpad. We hebben zeker geen spijt van ons wandeltocht.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén