BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Hardenberg – Vroomshoop – Ommen

Onze eerste hele dag in de omgeving Ommen en Stegeren. We hebben een B&B in Stegeren gevonden, Erve Praestinck. Een prachtige locatie bij een melkvee bedrijf. De rust, het uitzicht, het huisje, prima allemaal. Het huisje heeft een keukentje, eettafel en zitgedeelte. De slaapkamer is net voldoende groot, maar de badkamer is mooi ruim. Een aanrader om vanuit hier mooie fiets- en wandeltochten te maken.

Dat hebben wij dus ook gedaan. De eerste fietstocht ging vanuit Stegeren langs de Vecht op naar Hardenberg. Helaas zie je niet al te veel van de Vecht omdat je er meestal net iets te ver vanaf fietst. Mooier zou zijn geweest als de fietspaden langs de Vecht op zouden lopen.

In Hardenberg zijn de een kijkje gaan nemen bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Het is leuk om dit soort informatiecentra langs of in natuurgebieden te bekijken en e.e.a. te leren van de omgeving. Na dit bezoek zijn we even naar het centrum van Hardenberg gegaan en hebben daar op het terras van Lunchroom De Koffiepot een een mega grote tosti gegeten. Er stond wel XXL op de kaart, maar dat ie zo groot was…

Na Hardenberg zijn we door het buitengebied naar Vroomshoop gefietst. Het mooie van deze omgeving is dat wanneer je de stad uit bent, je ook meteen in rustige gebieden komt met weinig verkeer.

De route naar Vroomshoop was langs het Overijsselse Kanaal op, via Geerdijk. We werden in Vroomshoop door het plaatsje gevoerd en door de woonwijken. Best leuk om te zien, en best een leuk plaatsje. We zijn hier niet gestopt. Dat hebben we iets verder gedaan bij Het Witte Kerkje, een trouwlocatie in de buurt van Den Ham. Het hek was dicht, dus we konden het niet bekijken.

Hierna ging de route in de richting van de bossen bij Beerze en Junne. Twee prachtige, kleine en authentieke Twentse plaatsjes. Heel leuk om doorheen te fietsen, de sfeer is hartstikke leuk. Even later kwamen we langs Bospark Landgoed Junne, een vakantiepark dat heel ruim is opgezet. Op de speelplaats waren wat bankjes en daar hebben we even gezet.

Tenslotte zijn we aangekomen in Ommen. Daar hebben we het plaatsje even bekeken en hebben een terrasje gepakt, bij Brasserie Tante Pos. Daar hebben we genoten van een heerlijke mosterdsoep met brie en droge worst erin. Een verrassende en lekkere combinatie.

Hierna zijn we teruggegaan naar onze B&B in Stegeren. Toch nog wel een afstand van zo’n 10 km. Net iets te ver om ‘s avonds even naar Ommen te fietsen voor een biertje. Maar er ontbrak ons niks in de B&B in Stegeren.

Het was een prachtige fietstocht in een hele mooie en rustige omgeving. Reden om hier nog wel een keer terug te komen.

Plaatsen: Stegeren, Rheeze, Norden, Hardenberg, Brucht, Oud-Bergentheim, Diffelen, Mariënberg, Breezerveld, Nieuwoord, Vroomshoop, Beerze, Junne, Zeesse, Ommen, Arriën, Hoogengraven

Knooppunten: 54 – 56 – 57 – 58 – 64 – 63 – 31 – 32 – 46 – 69 – 65 – 66 – 67 – 68 – 27 – 28 – 26 – 29 – 55 – 53 – 51 – 50 – 42 – 43 – 52 – 54

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén