BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

De Heideroute bij Nijverdal

De eerste dag van onze tweede week van onze vakantie. We hebben een midweek geboekt in de B&B van Erve Preastinck in Stegeren. Maar voordat we daar gaan inchecken hebben we nog een fietstocht gepland door het natuurgebied De Sallands Heuvelrug. Een prachtig natuurgebied Deventer, Zwolle en Twente.

Het is niet de eerste keer dat we in dit gebied zijn, en zeker ook niet de laatste keer. Het is er prachtig en de fietspaden zijn uitstekend. De hei stond nog net in bloei, het waren de laatste stuiptrekkingen.

Omdat we eerst anderhalf uur hebben moeten rijden en om 17:00u bij de B&B moesten zijn hebben we een niet al te lange route gepland. Maar hij was er niet minder mooi om. Het weer was wel nog even spannend. Op de heenweg hebben we wat regen gehad, wat niet was voorspeld. En ook boven de Sallands Heuvelrug hingen donkere wolken. Er kwamen op een gegeven moment wel wat spettertjes uit, maar meer dan dat was het ook niet. De temperatuur was een beetje moeilijk, met jas aan of zonder? Het ene moment was het goed te doen, even later was een jasje geen overbodige luxe.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Na onze fietstocht zijn we Nijverdal nog even ingegaan voor een kopje koffie met een worteltaartje. Daarna zijn we boodschappen gaan doen en zijn we vertrokken naar Stegeren. Een mooi begin van de tweede vakantiewerk.

Plaatsen: Nijverdal, Haarle

Knooppunten: 55 – 12 -11 -110 – 02 – 16 – 56 – 05 – 61 – 64 – 65 – 69 – 70 – 66 – 62 – 58 – 53 – 55

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén