BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Horn – Baexem – Grathem

Er was slecht weer voorspeld in de tweede helft van onze eerste vakantieweek. in de middag van donderdag zouden er stevige onweersbuien kunnen vallen, dus besloten we om tijdig richt8ng Roermond te vertrekken en nog de profiteren van het goede weer in de ochtend en vroege middag.

De geplande route startte in Horn, een klein plaatsje niet aan de andere kant van de Maas tegenover Roermond. En wat een leuk plaatsje was dat. Heel authentiek Limburgs, en rustig. Door wat wegwerkzaamheden werden we richting het Raadhuisplein gestuurd en dat was geen straf. Het was een mooie plek om de auto te parkeren.

De route liep in het begin door het Leudal. Het is niet voor niets dat hier veel vakantieparken en campings zijn want het is er prachtig. De knooppuntenroute liep door mooie bossen en open landerijen.

In Baexem hebben we bij bakkerij ‘t Mikpuntj een lekkere kersenkoek en koffie gekocht en op het terras genuttigd. Daarna zijn we verder gefietst richting Klepen-Oler en Grathem. Daarna volgde een prachtige route langs het grote waterbassin De Lange Vlieter en door de bossen terug naar Horn.

Na de fietstocht zijn we vanuit Horn naar Roermond gefietst om nog wat te winkelen en een terrasje. Daarna weer terug naar huis. Het weer is goed gebleven, maar we durfden het niet aan om nog langer buiten te blijven.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén