BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Landgoed Nieuwkerk vanuit Gilze

Onze tweede en laatste overnachting in het Van Der Valk hotel Gilze-Tilburg is voorbij. Vandaag hebben we nog een fietstocht gepland ten zuid-oosten van Gilze, uitkomend in het centrum van Tilburg.

Het weer was nog steeds fantastisch. 28 Graden en een stralen blauwe lucht. Het heeft zo moeten zijn. De route leidde ons via het natuurgebied de Alphense Bergen naar Alphen, een leuk uitziend typisch Brabants dorp. In Alphen hebben we bij bakker Vermeer een lekkere appelflap gekocht. Deze zullen we later op een bankje gaat eten.

Na Alphen fietsten we door het echte Brabantse buitengebied met wijdse blikken. Na een tijdje bereikten we de Regge Heide & Riels Laag, een mooi natuurgebied aan de rand van Goirle. Vlak voordat we Goirle inreden werden we nog met een kleine lus omgeleid en kwamen we langs Camping Breehees. Daar was ook een groot terras en we hebben genoten van een heerlijke (maar dure) ice coffee.

In Goirle, net aan de rand, zijn we op zoek gegaan naar een rustig bankje waar we onze appelflap konden eten. Dat bankje vonden we uiteindelijk een stukje van de route af, aan de Vosserijten, een mooi rustig fietspad langs opnieuw een natuurgebied. Het stikt ervan in deze regio,

Omdat Goirle bijna aan Tilburg is vastgegroeid was het nog maar een klein stukje fietsen naar het centrum van Tilburg. De fietsen hebben we gestald in fietsenstalling Heuvel. We hebben wat winkels bekeken en natuurlijk ook weer wat uitgegeven. De fietsenstalling sloot om 16:30u, dus moesten we voor die tijd weer op de fiets zitten. We besloten, na een drankje bij Bagels & Beans in het Centrum van Tilburg. Daar besloten we om naar Gilze te fietsen om daar bij De Huyskamer wat te eten en dan terug te rijden naar huis.

Het naar huis rijden had nog een obstakel. Het verkeer in heel zuid- en zuid-oost Brabant bleek te maken te hebben met een verkeersinfarct. Dus moesten we een alternatief zoeken. Dat hebben we gevonden door via Vught en Den Bosch te rijden. Omdat we dan dicht in de buurt van mijn broer kwamen hebben we er een familiebezoek tussenpersoon gepland. Een hele leuke bijkomstigheid. We waren uiteindelijk na 22:00u thuis na een heerlijke dag.

Plaatsen: Gilze, Alphen, Nieuwkerk, Breehees, Goirle, Tilburg

Knooppunten: 11 – 13 – 15 – 69 – 68 – 67 – 20 – 66 – 11 – 12 – 76 – 75 – 77 – 35 – 33 – 36 – 46 – 81 – 67 – 80 – 10 – 09 – 08 – 55 – 54

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén