BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Tongelaartocht Gassel 2021

De tweede toertocht van dit seizoen, de Tongelaartocht van Gassel. Deze toertocht heb ik vorig jaar ook gereden, vlak voordat nagenoeg alle toertochten werden afgelast. Dit jaar is er gelukkig langzaam iets meer mogelijk.

Omdat ik vorig jaar te vroeg was voor de inschrijving ben ik dit jaar iets later van huis vertrokken. Toch kon ik voor 8:30u inschrijven en vertrekken. Er was 1 persoon voor mij.

De route begon met voor makkelijke gravelpaden en asfalt. Dat was vorig jaar ook al zo. De reden is dat er in de omgeving van Gassel niet zoveel bossen zijn, dus zijn ze afhankelijk van de bossen bij Langenboom en de Reekse bossen. Ondanks het feit dat er op de site van de toerclub werd aangegeven dat er een geheel nieuwe route was, kan ik deze van dit jaar rechtstreeks plaatsen op die van vorig jaar.

Maar goed, ik wil niet klagen. Het weer was prachtig, de route was goed aangegeven. Wat ze heel goed doen is regelmatig een wit lintje ophangen op lange stukken, zodat je toch de bevestiging krijgt dat je nog goed zit. En een wit lintje direct na een aftakking is ook prima. Een enkele keer miste ik een lintje, maar dat was geheel kin eigen schuld.

Ik kwam als eerste aan bijna de pauze plaats. De mannen waren er al helemaal klaar voor. Het was goed geregeld, er was voldoende keuze.

Na een goede tocht bereikte ik rond 10:45u het eindpunt. Op naar de volgende tocht, volgende week in Venray.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén