BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Kuulentocht Langenboom 2021

Het was wel even spannend, gaat de tocht door of wordt hij evenals andere toertochten geannuleerd i.v.m. Corona. Nergens was te zien dat het niet door zou gaan, dus ben ik om 7:30u richting Langenboom vertrokken. Iets voor 8 uur was ik daar en heb ik me ingeschreven voor de 52 km tocht.

Het is voor mij geen nieuwe tocht, dus er kwamen nogal wat bekende stukken voorbij. In het begin was het nog wel even zoeken naar de juiste route omdat er blijkbaar toch wat lintjes verdwenen waren. Ik had de controle-ploeg ingehaald, dus dat was niet zo handig. Gelukk8g kwamen ze tijdens mijn zoektocht aanfietsen en hebben ze me de juiste richting in gestuurd. Daarna was het ook nog even spannend of ik wel alle lintjes had opgemerkt, maar gelukkig kwam dat helemaal goed.

Zeker na de pauze was het stukken beter. Ze hadden op veel plaatsen dubbele linten hangen en ook direct na een bocht. Prima allemaal. Wat ook wat lastig was met de lintjes was dat de geel-zwarte linten voor rechtsaf bijna helemaal opgingen in de herfstkleuren in het bos. Goed opletten dus.

De pauze was oké. Er was tomatensoep, thee, peperkoek, krentenbollen en sportdrank. Meer heb je eigenlijk niet nodig. De pauze was wel wat laat in de route, pas na 34 km. Over het algemeen vind ik dat wel prettig, liever wat later dat te vroeg.

Hoe het weer zou worden was ook even spannend. Er was regen voorspeld en in de nacht was er aardig wat gevallen. Toen ik van huis vertrok regende het ook nog. Aangekomen in Langenboom was he5 nagenoeg droog. Daarna is het helemaal droog gebleven en er kwam zelfs een voorzichtig zonnetje door. Het was helemaal perfect.

Na bijna 2,5 uur fietsen was ik weer terug bij het startpunt. Daar wilde ik de fiets afspuiten, want dat was met de modderpaden wel nodig. Helaas was er i.v.m. Corona geen spuitplaats, dus moesten we dat thuis doen. Natuurlijk begrijpelijk. Liever dat dan helemaal geen fietstocht.

Heerlijk om er weer eentje te hebben gedaan. Op naar de volgende.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén