BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis – Venray via Overloon

Het voorjaar is weer begonnen, dus hoog tijd om weer te starten met de fietstochten van Fietsclub Het Roze Knipje. Als kick-off van het fietsseizoen is een kleine attentie gedoneerd. Een zadelhoesje:

Om het seizoen af te trappen hadden we een route uitgezet in de buurt van Sint Anthonis. Eén van de doelen was de fietsbrug door het Oorlogs- en verzetsmuseum van Overloon. Heel leuk om daar doorheen te fietsen en een glimp van het oorlogstuig op te vangen.

Dat was na het heerlijke ijsje bij IJssalon Clevers in Overloon. We hebben het bescheiden gehouden, 2 bolletjes.

Na de fietsbrug van het museum zijn we over het mooie fietspad door het Overloonse bos gefietst. Over de A73, langs Smakt op en vervolgens langs de A73 naar Venray. Daar aangekomen merkte Twan dat zijn achterband langzaam leegliep. We hebben een rustige plek opgezocht, vlakbij de grote kerk in Venray. Daar heeft hij de band geplakt en konden we weer verder. Maar niet voordat we een lekkere Grimbergen Dubbel op een Venrays terras hebben genuttigd (met een schaaltje nacho’s).

Voor de eerste keer de nieuwe fiets in een fietsenstalling achterlaten vond in wel wat spannend, maar het is goed gegaan. We konden dus weer verder. Vanaf Venray waren er niet zoveel gelegenheden om een drankje te doen. We fietsten door Merselo, een leuk klein dorpje bij Venray. In die omgeving zijn veel agrarische bedrijven, dus zo nu en dan ook ‘lekkere’ landelijke luchten.

Na Merselo zijn we langs Zwarte Water en Siberië naar Westerbeek gegaan. Daarna was het nog maar een klein stukje naar huis. Zeker voor een E-bike is dat geen probleem. Tijdens deze rit had Twan de 20.000km op zijn E-bike bereikt. Een fotomomentje ?.

Dit eerste ritje is de opmaat voor nog veel meer tochten, samen met de Fietsclub Het Roze Knipje.

Plaatsen: Sint Anthonis, Stevensbeek, Overloon, Smakt, Loobek, Venray, Merselo, Westerbeek, Oploo

Knooppunten: 23 – 31 – 36 – 43 – 51 – 52 – 53 – 44 – 45 – 30 – 31 – 50 – 56 – 15 – 65 – 63 – 64 – 23 – 17 – 20 – 25 – 24 – 72 – 93 – 14 – 12 – 13 – 47 – 60 – 42 – 35 – 23

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén