BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Maasduinen

Voor de tweede Pinksterdag 2022 hadden we een fietstocht rond het Brachter Wald bij Belfeld gepland. Maar toen ’s morgens het weerbericht regen voorspelde besloten we een rondje in de buurt van huis te doen. Onze keuze is gevallen op de Maasduinen fietstocht uit het toeristisch boekje van Sint Anthonis.

En wederom was het zo dat er, ondanks dat ik toch wel heel veel wegen en paden in de buurt ken, nieuwe wegen in de route waren. Vooral in de buurt van Aijen richting de Maasduinen.

Aangekomen in Vierlingsbeek kwamen nog een vriendin tegen die aan het wandelen was, Berny. Samen hebben we op het terras van Herberg Thijssen in Vierlingsbeek een kopje koffie gedronken en bijgekletst. Berny maakt prachtige wandelingen en schitterende foto’s die ik op Strava kan bekijken.

Na de koffie ging het met het pontje vanuit Vierlingsbeek over de Maas naar Oud-Bergen. Het blijft toch een leuke gebeurtenis, zo’n pontje. Via Oud-Bergen en Aijen bereikten we De Maasduinen. Een prachtig natuurgebied in Noord-Limburg. Daar ligt ook het golfterrein Bleijenbeek en de ruïne van Kasteel Bleijenbeek.

Toen we hierna in Afferden aankwamen hebben de in de plaatselijke dorpswinkel wat te drinken en een versnapering gekocht.

Daarna zijn we weer met het pontje van Afferden-Sambeek de Maas overgestoken. Na een route door de Maasheggen bij Vortum kwamen we bij de Sluis van Sambeek. Hier zijn we even gestopt om wat te drinken en af te wachten wat het weer ging doen. Toen we daar net waren begon het licht te regenen. Nadat dat was overgetrokken dachten we weer droog onderweg te kunnen gaan. Dat ging 300 meter goed, het kwam er in een keer met bakken uit. En de wind trok aan, dus het leek wel even een herfststorm. We zijn gaan schuilen onder een boom en dat hielp een beetje. Gelukkig hield de regen niet al te lang aan en konden we even later weer verder. De zon kwam wat door en het waaide nog flink. Dus waren we snel weer droog. We hebben hier wel een stukje van de route afgestoken.

Na een kort bezoek aan de begraafplaats in Sambeek vertrokken we voor het laatste stukje van de route.

Het was een mooi alternatief voor de route die we eerder hadden gepland. Maar die bewaren we voor een andere keer.

Plaatsen: Sint Anthonis, Rondveld, Stevensbeek, Tuuthees, Vierlingsbeek, Bergen, Aijen, Bleijenbeek, Afferden, Sambeek, Heikant

Knoppunten: 98 – 23 – 31 – 36 – 53 – 39 – 54 – 55 – 40 – 89 – 68 – 80 – 31 – 82 – 78 – 90 – 27 – 15 – 85 – 43 – 86 – 34 – 38 – 04 – 18 – 37 – 02 – 30 – 22 – 98

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén