BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Heusden

Vandaag is onze eerste dag van onze fietsvakantie door de Biesbosch. De plaatsen waar we overnachten zijn Made en Dordrecht. Omdat we niet al te vroeg Made wilden aankomen hebben we een korte fietsroute gepland in de buurt van Heusden.

Enige tijd geleden zagen we Heusden op de tv. We hadden meteen het plan om er een keer te gaan fietsen. Nu we er op de heenweg vlak langs kwamen besloten we om hier de fiets van de fietsdrager te pakken en een rondje te maken.

Het is een mooi gebied, hoewel ik niet kan aangeven wat je nu precies is. Is het een polder, dijkengebied, kwelder? Zeker is dat hier een deel van de zuiderwaterlinie ligt. Deze strekt zich uit van Zierikzee tot aan Nijmegen.

Het was er wel mooi. Het weer was echter wat minder. Regen dreigde de pret te verpesten, maar we kwamen droog aan in Heusden. En wat een leuke plaats is dat. Het ziet er heel authentiek uit, maar grote delen blijken veel minder oud te zijn dan dat het lijkt.

In Heusden hebben we genoten van een heerlijke koffie met een nog veel lekkerdere, zelfgemaakte appeltaart. Dat was bij Het wapen van Heusden.

Na nog een klein rondje door Heusden te hebben gelopen ging de route verder. Het grootste gedeelte zat erop en we besloten om de route iets te verleggen en door Vlijmen terug te gaan naar de auto. Die keuze pakte iets minder gelukkig ik uit. Hoewel we het weer best goed in de gaten hebben gehouden, werden we toch nog ‘verrast’ door een regenbui. Dus hebben we even flink doorgefietst en bereikten we snel maar toch nat het eindpunt.

Dus op naar Made, na een korte, maar mooie fietstocht. Het zal niet de laatste keer zijn dat we hier fietsen.

Plaatsen: Drunen, Wolfshoek, Elshout, Vriezekoop, Heesbeen, Heusden, Hedikhuizen, Haarsteeg, Vlijmen, Vliedberg

Knooppunten: 88 – 92- -70 – 87 – 05 – 04 – 84 – 85 – 01 – 82 – 41 – 42

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén