BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Made

Onze eerste fietstocht van de georganiseerde fietsvakantie, het rondje om Made. Tijdens dit rondje doen we O.a. Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Dongen en Rijen aan.

Het eerste gedeelte door een na Made was niet erg opzienbarend. Het landschap was weinig inspirerend en het uitzicht op de Amer centrale was ook niet echt geweldig. Geertruidenberg moest veel goedmaken, maar ook dat boek wat tegen. De huizen waren mooi, de markt groot, maar het miste en ziel.

Van Raamsdonksveer hebben we niet veel gezien, dat fietsten we vooral langs. Met uitzicht op de file op de A59, voor knooppunt Hooijpolder, hebben we even gerust.

Vervolgens ging de route een hele tijd langs de Donge op. Dat was prachtig, mooi fietspad en lekker rustig. In ieder geval even geen autoverkeer. We kennen aan in Dongen en besloten het centrum te zoeken voor een pauze en wat eten. Daar aangekomen realiseerden we ons dat we hier eerder waren geweest, en wel vorig jaar 7 september, onze route door het hart van West-Brabant. We hebben een tosti gegeten bij precies dezelfde lunchroom als toen, de tosti’s waren heerlijk.

Na een stuk langs het Wilhelminakanaal te hebben gefietst gingen we rechtsaf en kwamen er korte tijd later in Rijen aan. ook hier waren er wat herkenningspunten, maar we besloten door te fietsen. De boswachterij Dorst volgde. Hier hebben we de fietsen even geparkeerd en te rusten en te genieten van een prachtig uitzicht over de heide en het water.

Hierna volgde een mooi stuk opnieuw door de bossen, de Vrachelse heide. In de beschrijving van de route stond dat je heerlijk kon uitrusten en genieten van het uitzicht over het Houtse Meer, bij het Paviljoen, maar dat was helaas gesloten. Dus nog even doorzetten. We fietsen opnieuw een gedeelte langs het kanaal, dit keer het Markkanaal.

Aangekomen in Terheijden hebben we een cafeetje gevonden om een heerlijk, verdiend biertje te nuttigen, café De Harmonie. Lekker in het zonnetje en Brugse Zot drinken, wat wil je nog meer.

Tenslotte legde we de laatste kilometers naar Made af in opnieuw redelijk druk verkeer. Al met al was het een prima tocht. Soms met wat druk verkeer, vaak in een mooie omgeving en af en toe op plekken waar we al eerder zijn geweest. Dat mocht de pret niet drukken.

Plaatsen: Made, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, ‘s-Gravenmoer, Dongen, Rijen, Dorst, ter Aalst, Het Zand, Terheijden, Wagenberg

Knooppunten: 25 – 68 – 96 – 44 – 40 – 41 – 93 – 01 – 29 – 28 – 05 – 08 – 09 – 39 – 71 – 19 – 88 – 24 – 34 – 22 – 91 – 92 – 75 – 77 – 21 – 22 – 72 – 71 – 70 – 68 – 25

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén