BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Made – Dordrecht

Voor vandaag stond de rit van Made naar Dordrecht op het programma. Ik had van tevoren bekeken hoe de route liep en daar viel me op dat voor dag 2 de route via voet-fietsweer Het Leeuweveerke gepland stond. Echter, het was dinsdag, en op maandagen en dinsdagen voer het pontje niet. Er was wel een alternatieve route aan de andere kant van de Nieuwe Merwede, maar die leek me veel minder mooi. Dus had ik het idee om de volgorde van de route om te gooien. Dus eerst de Dordrecht-Made route. Deze liep wat om De Biesbosch heen.

De aanpassing betekende wel dat het eerste gedeelte van de route hetzelfde zou zijn dat de dag ervoor. Daarom heb ik wat kleine aanpassingen in de route aangebracht en gingen we via Drimmelen. En dat was niet vervelend, want Drimmelen is een erg leuk, klein, maar vooral mooi dorpje. De kleinste kern van de gemeente Drimmelen. De originele route zouden we later oppikken. Dat was echter niet zo gemakkelijk. Op de knooppuntenkaart leek het dat we de originele route zouden kruisen. Dat was ook wel zo, alleen dan onder een viaduct door. We hadden geen mogelijkheid om daar de originele route te nemen, dus moesten we een stuk omfietsen om op het viaduct te komen. Dat is uiteindelijk gelukt.

Na Raamsdonksveer zijn de de brug overgegaan en bereikten we Hank. De weg naar de brug en op de brug zelf was het erg druk met verkeer. Hank was daarentegen gelukkig wat rustiger. Op een bankje bij een klein pleintje met vijver hebben we kort gerust. Daarna moesten we omrijden omdat er aan de weg werd gewerkt.

We bereikten De Biesbosch. De eerste indruk viel erg tegen. Er waren heel veel landbouwgronden en weinig natuur zoals we hadden verwacht van De Biesbosch. Maar we waren nog aan de rand van het grote natuurgebied.

Vlakbij het voet-fietsveer Werkendam-De Biesbosch was een visvijver. Hier hebben we een kopje koffie genomen en gebruik gemaakt van het toilet. Een opluchting. We fietsen verder over de dijk richting Werkendam.

Aangekomen in Werkendam zijn we van de route afgeweken om wat te eten. We kwamen bij een lunchroom, Sis Lunch Boutique. We hebben een heerlijk soepje gegeten, Ine een vegetarische soep en ik een Thaise Curry soep.

We gingen verder langs de rand van De Biesbosch op de grens van Brabant en Zuid-Holland. Daar bereikten we het pontje naar de Kop van het Land. We kwamen aan in Zuid-Holland. De route liep verder langs de Dordtse Biesbosch. Bij speelbos De Elzen hebben we weer gerust. Een mooi rustig plekje net voordat we de drukte van de stad in zouden gaan.

Dus even later waren we in Dordrecht. Het werd langzaamaan drukker, met als hoogtepunt de Dordtse kermis. We moesten er nog even omheen en toen waren we bij ons Hotel Dordrecht. Einde van een fietstocht waar we misschien iets meer van hadden verwacht, maar waar we toch van hebben genoten.

Plaatsen: Made, Drimmelen, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Hank, Werkendam, Dordreht

Knooppunten: 25 – 68 – 96 – 44 – 40 – 42 – 24 – 35 – 32 – 18 – 14 – 12 – 22 – 10 – 11 – 27 – 04 – 02 – 43 – 42 – 75 – 81 – 82 – 47 – 48 – 49 – 12 – 13

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén