BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Dordrecht

De derde geplande route van het vakantiepakket was de route vanuit Dordrecht richting Rotterdam. Deze tocht begon met de overtocht met de Waterbus vanaf de Hooikade over de Oude Maas naar het Maasplein in Zwijndrecht. Daarna liep de route langs stedelijk gebeid aan de ene kant en zo nu en dan groene weiden en polders aan de andere kant. In Ridderkerk werd het steeds drukker. We gingen ervan uit dat we door het centrum van Ridderkerk zouden gaan, maar dat was niet het geval. We bleven in de buitenwijken, die wat ons betreft ook al heel stedelijk aandeden. Na Ridderkerk hebben we even gerust bij het Donckse Bos.

Niet dat de route niet mooi was, maar er was wel heel veel industrie en drukte. Iets waar wij iets minder aan gewend zijn. Maar ook wel weer leuk om een keer te zien en te beleven. Na enige tijd bereikten we het plaatsnaambord met Rotterdam erop. Nu zaten we echt in Rotterdam. Maar toch nog heel erg ver van het centrum natuurlijk. Daar zouden we ook niet komen. We gingen over de Van Brienenoordbrug. Deze brug heb ik wel een paar keer gereden, maar nooit op de fiets. Het geeft wel een mooit uitzicht over de skyline van Rottemdam.

Na de brug bogen we weer rechtsaf richting Krimpen aan den IJssel. Het was tijd voor een pauze en een hapje en een drankje. Langs de route was niet zoveel te vinden dus wilden we richting het centrum fietsen. Ine vroeg iemand of hij een leuke plek kende waar we iets konden eten en drinken. Hij verwees ons naar Lunchroom Leuk, vlakbij de aanlegplaats van de Waterbus van Rotterdam naar Dordrecht. Dat was een goede tip. We zaten heerlijk op het terras, uitkijkend over de Nieuwe Maas. We zagen de Waterbus aanleggen en weer vertrekken. We zagen de drukte met binnenvaartschepen op het water en de Van Brienenoordbrug in de verte. Kortom, genoeg om te zien.

Na de pauze vertrokken we richting Krimpen aan de Lek. Door gingen we met de pont over De Lek naar Kinderdijk. Het was eigenlijk de bedoeling dat we het fietspontje zouden nemen, maar het was niet duidelijk wanneer deze zou varen. Heel dicht in de buurt was ook een gewone veerpont en die hebben we genomen. Aangekomen in Kinderdijk hebben we even de toerist uitgehangen en wat foto’s gemaakt. We hadden verwacht dat het stervensdruk zou zijn, maar dat viel erg mee. Het fietspad langs de molens en vaarten was mooi en lekker rustig. Kinderdijk is gewoon een bezienswaardigheid die je een keer gezien moet hebben.

Na Kinderdijk fietsten we door Alblasserdam. Het leek ons een wat rijkere plaats, alles zag en netjes verzorgd uit. Hierna volgde echter een tocht door een groot industriegebied. We eindigden in Papendrecht bij de laatste overtocht van de route, deze keer over de Beneden Merwede naar de Merwedekade in Dordrecht. Vanuit hier was het nog best een mooi stuk door het oude Dordrecht naar ons hotel. Einde van een mooie, interessante fietstocht. Niet dat we een soortgelijke tocht snel nog een keer doen, maar wel leuk om een keer te doen en te beseffen dat we toch in een heerlijke rustige omgeving wonen.

Plaatsen: Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Rotterdam, Krimpen aan de IJssel, Krimpen aan de Lek, Kinderdijk, Alblasserdam, Papendrecht

Knooppunten: 13 – 89 – 95 – 20 – 96 – 54 – 53 – 57 – 50 – 21 – 64 – 63 – 66 – 65 – 70 – 58 – 61 – 03 – 02 – 19 – 18 – 01 – 97 – 98 – 87 – 14 – 13

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén