BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Oeffelt – Bemmel – Oeffelt

Het was al langer eenplan om een keer samen met Dianne en Twan naar Bemmel te fietsen en op bezoek te gaan bij hun dochter en schoonzoon. We hadden het voor dit jaar niet meer verwacht, maar het weer was nog steeds goed. Dus planden we de tocht op zondag 30 october.

We hebben de fietsen op de auto gezet en zijn naar Oeffelt gereden. Van daaruit hebben we deels de knooppunten gevolgd. Deels omdat we ervoor kozen om via de nieuwe fietsbrug bij Cuijk te gaan en niet via het pontje. Aangekomen op de zevenheuvelenweg hebben we een korte pauze ingelast bij de Canadese Erebegraafplaats.

Daarna liep de route bovenlangs de stuwwal van Beek-Ubbergen. Enkele gedeeltes had ik nog nooit gefietst. Na de Waalbrug in Nijmegen gingen we langs de Waal op, langs Lent en Fort Lent. Daarna door de uiterwaarden en over de dijk naar Bemmel.

Na een kort bezoek en het bezichtigen van het huis van Maud en Jasper zijn we weer teruggegaan. Het gedeelte tot Nijmegen hebben we hetzelfde gehouden, anders zou het allemaal te ver worden. In Nijmegen zijn we door de stad en via de Groesbeekseweg naar De Heilige Landstichting door Heumensoord gegaan. Vervolgens was het een kwestie van de fietsbrug nemen en via Cuijk en Sint Agatha terug naar Oeffelt. Een leuke tocht en een fijn bezoek. Na de fietstocht hebben we heerlijk gegeten bij Dianne en Twan. Super.

Plaatsen: Oeffelt, Sint Agatha, Cuijk, Katwijk, Mook, Groesbeek, Berg en Dal, Ubbergen, Nijmegen, Lent, Bemmel, Heilige Landstichting

Knooppunten: 12 – 70 – 71 – 69 – 16 – 08 – 70 – 32 – 09 – 08 – 07 – 04 – 03 – 81 – 36 – 34 – 33 – 31 – 30 – 31 – 33 – 34 – 36 – 81 – 03 – 04 – 07 – 08 – 09 – 32 – 70 – 08 – 16 – 09 – 04 – 69 – 71 – 70 – 12

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén