BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Kuulentocht Langenboom 2022

Het was koud, erg koud. Althans, vergeleken met de voorgaande dagen. De thermometer in de auto gaf -4,5 graden aan. Toch maar de fiets op de auto gezet en naar Langenboom vertrokken. De inschrijving begon om 08:00u, dus iets daarvoor was ik aanwezig als één van de eersten. Voor 8 uur zat ik in de kou op de fiets. Gelukkig had ik me goed voorbereid en had ik voldoende kleding aangetrokken. Toevallig heb ik een paar dagen hiervoor een nieuwe fietsbroek en beenstukken van de Futurumshop gekocht. Deze zouden tot -5 geschikt zijn, en ik moet zeggen, ze doen wat ze moeten doen.

De route was aanvankelijk niet heel uitdagend. Lange stukken gaan langs het Defensiekanaal op en zijn zeer gemakkelijke te rijden. Ook grote delen gaan door de Raamvallei, waar ook niet heel veel uitdagende stukken zijn. Zo nu en dan ging er een lus door wat bogebied, totdat Gassel werd bereikt. Daar ging een flink stuk keren en draaien door de Gasselse bossen.

Daarna kwam het gedeelte door Escharen en langs De Graafsche Raam. Een bekend stuk voor mij. Altijd nat en een smal geultje om te fietsen. Dan een stuk door het begrazingsgebied, wat wel erg mooi is. Toen was het tijd voor de pauze. Dat mag ook wel na 36 km.

Na de pauze was er opnieuw een splitsing voor de 30 en 52 km routes. De 52 km route liep via de bossen bij Reek en daarna door de Millse en Langeboomse bossen. Het einde was in zicht. De route begint dus zoals gezegd altijd een beetje saai, maar eindigd toch met met een mooi stuk door de bossen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén