BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

ATB Tocht Boekel 2022

Het was weer tijd voor de Toertocht van Boekel. Sinds 2016 had ik die niet meer gefiets. Mogelijk dat er telkens weer wat tussen is gekomen, los van de laatste jaren van Covid natuurlijk.

De voorbereiding op de tocht was wat lastig. De GPX route die op de site van de NTFU stond was 234 km in totaal. Daar is ergens iets misgegaan. Ik heb geprobeerd om de route zo goed als mogelijk toch nog in mijn navigatie te krijgen, maar tijdens de toertocht bleek dat er weinig van klopte. Daarnaast was de GPS locatie voor het startpunt op de NTFU site ook totaal niet juist, die stuurde je naar Velp bij Arnhem. Dus hier valt nog wel wat werk te doen.

Door de organisatie is ook gekozen om de bewegwijzering te doen met pijlen, en wel roze pijlen. Bij eerdere toertochten heb ik ervaren dat die pijlen niet altijd even duidelijk zijn. En ook deze keer was dat het geval. Deze pijlen zijn een voorbode voor vele malen verkeerd rijden. Dus dat gebeurde ook en niet door mij alleen. Hopelijk wordt dit snel aangepast, of deels opgelost door de pijlen te combineren met linten, zoals dat ook is gedaan bij de toertocht van Langenboom.

De tocht zelf was voor grote delen ook niet heel inspirerend. Er waren veel lange tussenstukken, al of niet over geasfalteerde wegen of verharde paden. Jammer. Terwijl ik de indruk heb dat er in de omgeving voldoende mogelijkheden zijn. De gedeelten die wel leuke en wat uitdagender waren, waren stukken van de vaste Gemertse route. Aangezien ik die ook bijna kan dromen was dat ook niet heel geweldig. Dus voor de toekomst….mogelijk is dit even de laatste keer Boekel voor mij.

Obver het weer kan ik nog het volgende zeggen. Het was best koud. Het vroor nog net niet, maar er stond een gure oostelijke wind die de gevoelstemperatuur flink deed dalen. Maar met de juiste kleding was dat goed te doen. Wel heb ik de indruk dat mijn prestaties wat te lijden hebben onder de lagere temperaturen, want de segmenten in Strava gaven aan dat ik op de meeste plekken onder het gemiddelde zat. Iets wat ik niet gewend ben. Daar moet ik dus nog wat aan werken. Dus volgende week maar weer kijken hoe de toertocht van Sint Anthonis, mijn ’thuiswedstrijd’, verloopt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén