BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Toertocht Liessel 2023

Het aantal MTB Toertochten in de buurt wordt steeds minder. Dit weekend stond de toertocht van Liessel op het programma. Normaal gesproken is dat iets te ver uit de richting, maar omdat het aantal toertochten minder wordt koos ik er toch voor om er naartoe te gaan. Uiteindelijk was het maar zo’n halfuurtje rijden, dus dat viel wel mee.

Wat wel jammer was was dat op de NTFU site stond aangegeven dat de inschrijving pas om 9:00u zou starten. Als je dan de 60 km gaat doen, dan moet je zeker 3 uur tellen, dus dan ben je pas om 12:00u klaar. En dan moet je nog terug. Dus op voorhand heb ik ervoor gekozen om de 45 km te doen. Ik was toch nog ruim op tijd thuis vertrokken om een beetje vooraan te rijden.

Wat schetst echter mijn verbazing, toen ik om 8:40u aankwam bij het BikeFunPark in Liessel stond de parkeerplaats al vol. Blijkbaar was het inschrijven toch al veel eerder begonnen. Weer een fout op de NTFU site, dat is niet de eerste keer.

Maar goed, ik heb me ingeschreven en ben op pad gegaan. Het eerste gedeelte ging over het Bike Fun Park. Iets wat ik niet persé zou doen, maar heb het toch maar gedaan. En het was best leuk om te doen. Jammer is dat ik mijn route registratie nog niet heb aangezet, dus op de GPS hieronder is het niet te zien.

De route liep verder vooral over de bestaande MTB routes in de buurt, zoals die van Liessel, Vlierden en Helmond (60 km). In eerste instantie had ik dat niet in de gaten, dus fietste ik verkeerd. Daarna was het allemaal erg goed aangegeven. Omdat ik deze route niet heel erg goed ken was het volgen van deze mooie single tracks prima. Als je deze MTB route vaker fietst zijn er waarschijnlijk weinig verrassingen.

De pauzeplaats was prima verzorgd. Er was veel keuze zoals luikse wafels, krentenbollen, stroopwafels, bananen, kleine marssen, snickers, etc. Er was ook boullion, thee en sportdrank. En mogelijk dat ik nog iets heb gemist.

Na de pauze kwam de afsplitsing 45 km en 60 km. De 60 km ging richting Helmond. Na verloop van tijd had ik wel het idee dat ik dichtbij de finish was, maar toen gingen we nog een extra lus maken. Ik was uiteindelijk wel blij dat ik er was, en ook blij om deze toertocht te hebben gefietst.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén